Lekker recept voor vegetarische quiche

Ben je op zoek naar een makkelijke en heerlijke vegetarische maaltijd? Dan is deze vegetarische hartige taart met broccoli en prei perfect voor jou! Deze quiche zit boordevol gezonde ingrediënten en is in een mum van tijd klaar. De combinatie van broccoli, prei en feta is onweerstaanbaar en de toevoeging van chilivlokken geeft de taart een extra pittige touch.

Hartige taart als lunch, diner of borrelhapje

Deze vegetarische taart is niet alleen lekker, maar ook perfect om te serveren als lunch, diner of als borrelhapje. De taart is ook een prima manier om restjes groenten op te maken.

Waarom deze vegetarische quiche met broccoli en prei perfect is voor jou

Makkelijk en snel te maken: Deze taart is klaar in minder dan een uur, perfect voor een drukke dag.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vol smaak: De combinatie van broccoli, prei, feta en chilivlokken zorgt voor een heerlijke en unieke smaak.

Gezond: Deze taart zit boordevol gezonde ingrediënten, zoals broccoli, prei en feta.

Perfect voor vegetariërs: Deze taart is helemaal vegetarisch en dus perfect voor iedereen die minder vlees wil eten. Veelzijdig: Deze taart kan warm of koud geserveerd worden en is dus perfect voor elke gelegenheid.

Vegetarische quiche met broccoli en prei
Vegetarische hartige taart met broccolisteel en prei

Gooi die broccolisteel niet weg!

Wist je dat je voor deze quiche ook de stronk van de broccoli kunt gebruiken? De stronk van broccoli zit vol met smaak en vitamine, en is zonde om weg te gooien.

Ik bewaar mijn broccolisteel altijd in de koelkast. Zo heb ik altijd wat extra groenten in huis om mee te koken. De stronk van broccoli kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt hem raspen en toevoegen aan soepen, stoofschotels of salades. Je kunt er ook frietjes van maken of hem roosteren in de oven.

In deze quiche is de broccolisteel heerlijk knapperig en geeft hij de quiche extra smaak. Zo maak je niet alleen een lekkere en gezonde maaltijd, maar voorkom je ook nog eens voedselverspilling.

Dus de volgende keer dat je broccoli koopt, gooi de stronk dan niet weg! Gebruik hem om deze heerlijke vegetarische quiche te maken, of verwerk hem in een andere creatieve maaltijd.

Meer hartige taart inspiratie

Ben je ook zo gek op hartige taart? Probeer ook eens een van de taarten hieronder. Of bekijk mijn speciale pagina met hartige taarten.

Vegetarische hartige taart met broccoli en paprika
Een quiche is altijd een goed idee. Makkelijk om te maken en veel variatiemogelijkheden. Deze vegetarische hartige taart met broccoli, paprika en feta is een super smaakvol gerecht.
Bekijk recept
Hartige taart met wortel en pompoen à la Ottolenghi
Deze hartige taart met wortel en pompoen is hét ideale herfstgerecht. De smaken combineren fantastisch en de taart is zacht van smaak waardoor het ook voor kinderen een toppertje is!
Bekijk recept

Vegetarische hartige taart met prei en broccoli steel

Heerlijke vegetarische quiche met broccoli, prei en feta. Makkelijk, snel en vol smaak. Perfect voor lunch, diner of borrel! Gebruik restjes broccolisteel voor deze quiche. Zo kook je makkelijk en lekker met restjes.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFrans, Hollands
TrefwoordHartige taart, Quiche
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 4 stronken broccoli Ik gebruik hier alleen de steel, die ik over heb van andere maaltijden. Maar je kunt de steel ook vervangen door 1 hele broccoli.
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 4 ei
  • 150 ml plantaardige melk
  • 100 gram feta
  • 1 hand verse munt
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 eetlepel paneermeel of panko
  • 250 gram hartige taartdeeg (ik gebruikte 5 vellen)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een hartige taartvorm klaar en vet deze in met wat olijfolie.
  • Snij de ui fijn. Rasp de broccolisteel. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de broccolisteel ongeveer 5 minuten.
  • Was de prei en snij in ringen. Voeg toe aan de broccoli en bak nog eens 5 minuten.
  • Vet de quichevorm in met olie of boter. Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Strooi wat panko of paneermeel op de bodem.
  • Verdeel de broccoli en prei over de bodem.
  • Klop de eieren en plantaardige melk in een kom. Kruimel de feta erover en voeg het zout en chilivlokken toe. Giet het eimengsel over de groente.
  • Schuif de taart in de oven en bak in oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen vinden deze hartige taart heel lekker. 
  • Je kunt de groente eventueel eerst bakken en daarna pureren. Hierdoor heb je een hartige taart zonder stukjes. Dat gaat er bij de kinderen extra goed in.