Een hartige taart is altijd een goed idee, althans, dat vind ik. Hartige taarten vind ik ideaal voor door de weeks. Je kunt ze heel makkelijk van tevoren bereiden en ter plekke afbakken. Dat scheelt weer een hoop werk op drukke werk-, school-, en opvangdagen.
Deze taart met broccoli, paprika en feta is super smaakvol en makkelijk om te maken.
Meer vegetarische hartige taart inspiratie?
Probeer ook eens deze hartige taart met wortel en pompoen, of wat denk je van deze quiche met cherrytomaatjes? Deze met courgette en ricotta is ook een topper. Of ga voor een taart met snijbiet.
Tip: maak voor de kids een eenpersoons mini taartje die ze zelf mogen vullen met hun favoriete groente.
Ingrediënten
- 1 ui
- 500 gram broccoli
- 2 paprika's of 3 puntpaprika's
- 4-5 bladen voor hartige taartdeeg
- 1 eetlepel panko paneermeel
- 150 ml kookroom
- 100 gram feta
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 3 eieren
- 2 handjes cashewnoten
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarem de oven voor op 180 graden. Zet een hartige taartvorm klaar en vet deze in met wat olijfolie.
- Snij de ui fijn en snij de paprika in blokjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en paprika ongeveer 5 minuten.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en kook ongeveer 4 minuten in ruimkokend water. De broccoli moet nog een bite houden. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed de bodem en randen van de taartvorm met hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Strooi wat panko of paneermeel op de bodem. Verdeel de broccoli over de bodem en verdeel vervolgens de paprika erover.
- Klop de eieren en kookroom in een kom. Kruimel de feta erover en voeg de tijm, rozemarijn en chilivlokken toe. Breng op smaak met zout. Giet het eimengsel over de groente. Verdeel de cashewnoten over de taart. Schuif de taart in de oven en bak in oven en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Kidsproof tips
- Hartige taart vinden kinderen vaak wel interessant om te eten, vanwege het woordje ’taart’. Dat er geen suiker, maar groente in zit, kan dan soms weleens een tegenvaller zijn ;).
- Ik maak de hartige taartjes vaak met groente die de kids lekker vinden. Mijn kids zijn gek op broccoli, dus daar verhoog ik de eetkans aanzienlijk mee.
- Voor de kids maak ik ook weleens eenpersoons mini quiches waarbij ze zelf kunnen bepalen welke groente erin gaat.
Voedingswaarde
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Jitske says:
Heerlijk! Had nog een vleestomaat over die ik maar heb toegevoegd. Voor de kinderen waren de feta en de nootje nog een beetje lastig, maar ze hebben met smaak de taart gegeten!
admin says:
Oh super om te horen Jitske!
Sabine says:
Lijkt me lekker! Wordt hier een hetelucht oven gebruikt?
admin says:
Leuk dat je deze quiche wilt maken Sabine! Ik heb idd een hetelucht oven gebruikt. Eet smakelijk! Liefs, Nienke
katja says:
Een heerlijk recept! De smaak was goed ; alleen was de quiche van binnen nog vochtig vooral in het midden. En toch nog minder kookroom gebruikt…100 ml.
Nienke - Foxilicious says:
Hi Katja,
Bedankt voor het delen. Wat jammer dat de quiche nog vochtig was. Dat blijft altijd lastig met hartige taarten. Het hangt zo af van de oven. Je kunt altijd een extra ei toevoegen, of het iets langer bakken, afgedekt met wat aluminiumfolie.
Liefs, Nienke