Lekker recept voor vegan parel couscous salade

In de zomer eet ik het liefst elke dag een maaltijdsalade. Maar dan het liefst wel elke dag een andere salade. De ene keer een pastasalade, dan weer een noedelsalade, een groene salade met brood of een heerlijke parel couscous salade. Deze parel couscous salade is een heerlijke vegan salade die ook nog eens makkelijk is om te maken. Je kunt de salade ook eenvoudig meal preppen en meenemen als lunch of voor bij een picknick.

Hoe maak je de lekkerste parel couscous salade?

Deze salade is ontzettend makkelijk om te maken. Je kookt de parel couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd snij je de toppings. Qua toppings kun je natuurlijk zelf kiezen wat je lekker vindt. Ik heb altijd andere toppings in mijn salade. Ik kies ter plekke waar ik zin in heb en wat ik in huis heb. Dit keer gebruikte ik deze toppings:

Welke dressing serveer je bij parel couscous salade?

De dressing in deze salade maakt het helemaal af. Ik maakte een heerlijke frisse tahini dressing. Dit is een dressing op basis van sesampasta. Hierdoor smaakt de dressing lekker romig en nootachtig. Naast tahini heb je citroensap, sojasaus, sriracha saus, dadelsiroop (of andere zoetmaker zoals agave siroop) en water nodig. Meng de ingredienten door elkaar en je hebt een onweerstaanbare dressing.

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Hoe maak je een maaltijdsalade kidsproof?

Deze maaltijdsalade ziet er op het oog niet erg kidsproof uit. Want je ziet een hoop stukjes groente en dat is potentieel voer voor discussie. Toch hebben mijn kinderen heerlijk van deze salade gegeten. Hoe doe ik dat?

Ik zet allemaal aparte schaaltjes met toppings op tafel. Ze mogen zelf kiezen welke toppings ze willen. Zo hebben ze keuzevrijheid en kiezen ze zelf wat ze lekker vinden. Dat scheelt een hoop discussie. Ze mogen hun salade zelf mengen. Ze weten dus hoe het gemaakt is. Dat vinden kinderen vaak fijn. Dus is jouw kind een moeilijke eter? Zet dan een aantal toppings op tafel waarvan je weet dat hij ze lust en laat je kind zelf de toppings kiezen. Ik zeg er meestal bij dat ze minimaal 3 dingen moeten kiezen. Je kunt natuurlijk ook beginnen bij 2. Veel succes!

Meer vega(n) maaltijdsalade recepten

Wil je nog meer vega(n) maaltijdsalade inspiratie voor de zomer? Probeer dan ook eens een van deze vegetarische recepten:

Mijn Account
Bekijk recept
Vegan noedelsalade met sticky tofu en miso pindadressing
Deze vegan noedelsalade is een heerlijke frisse maaltijdsalade. Perfect voor een mooie zomerdag. De salade is gevuld met veel groente en perfect op smaak door de miso pindadressing.
Bekijk recept
Recept voor vegan noedelsalade
Griekse quinoa salade
Op zoek naar een lekkere maaltijdsalade met quinoa? Dan is deze Griekse quinoa salade met tomaat, paprika, komkommer, olijven en (vegan) feta echt een aanrader. Een perfecte lunchsalade of een salade voor een warme zomerdag.
Bekijk recept

Vegan parelcouscous salade met tahini dressing

Zin in een lekkere maaltijdsalade? Dan moet je deze vegan parelcouscous salade zeker proberen! De salade is heerlijk gevuld met paprika, olijven, tomaat, vegan feta, avocado en komkommer. De tahini dressing maakt het helemaal af.
4.20 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 9 minuten
Totale tijd: 19 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
KeukenArabisch, Fusion
TrefwoordMaaltijdsalade, Parelcouscous, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram parelcouscous
  • 2 paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram cherrytomaat
  • 0,5 komkommer
  • 2 avocado
  • 3 stengels bosui
  • 50 gram kalamata olijf
  • 100 gram (vegan) feta
  • 30 gram pistache noten

Tahini dressing

  • 60 gram tahini
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel dadelsiroop of ahornsiroop, agavesiroop, evt honing als je niet per se vegan wilt.
  • 0,5 theelepel srirachasaus
  • 2 eetlepels water

Instructies

  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Doe daarna in een saladekom.
  • Was de paprika en snij in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika. Voeg een scheutje water toe en bak de paprika in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg toe aan de parelcouscous.
  • Was de cherrytomaat en komkommer. Halveer de cherrytomaatjes en snij de komkommer in stukjes. Voeg toe aan de parelcouscous.
  • Snij de avocado in stukjes en snij de bosui in ringen. Voeg toe aan de parelcouscous.
  • Snij de olijven in plakjes en kruimel de feta. Voeg toe aan de parelcouscous.
  • Stamp de pistachenoten een beetje fijn in een vijzel of keukenmalertje en verdeel over de couscous.
  • Maak nu de dressing. Meng de tahini met de citroensap, sojasaus en dadelsiroop (of ahornsiroop of agavesiroop), water en de srirachasaus. Roer goed door.
    Verdeel de tahinisaus over de salade en roer de dressing erdoor. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Deze maaltijdsalade oogt niet enorm kidsproof. Dat klopt helemaal hoor. Op deze manier eten mijn kinderen het ook niet zomaar. 
  • De tip om je kind aan de maaltijdsalade te krijgen, is om alle ingredienten in aparte schaaltjes los op tafel te serveren. Laat je kind kiezen wat hij in zijn salade wil. Misschien eet je kind niet alle toppings, maar wel 2 of 3 soorten. Dat is al hartstikke mooi! Voeg eventueel andere toppings toe waarvan je weet dat je kind ze lekker vindt. Denk aan mais of broccoli, sperziebonen. Het kan allemaal!