Pasta Popeye vegan
Pasta Popeye is een van de gerechten die ik vaak maakte tijdens mijn studententijd. Ik heb het daarna jaren niet gegeten, tot vorig jaar. Toen kwam ik erachter dat mijn kinderen het ook heel lekker vonden. Ik had laatst weer zin in pasta met spinazie. Ik was alleen midden in de Week Zonder Vlees en zuivel. Daarom besloot ik een vegan pasta Popeye te maken. Ik gebruikte vegan kruidenroomkaas en voegde champignons en zongedroogde tomaat toe voor extra smaak.
Tips voor extra smaak bij vegan pasta
Deze pasta is al heel lekker van zichzelf door de vegan kruiden roomkaas en de zongedroogde tomaat. Maar ben je toch bang om gerapste kaas te missen? Dan heb ik 2 lekkere tips voor je om deze pasta een nog diepere smaak te geven. De eerste tip is om 1 of 2 eetlepels miso pasta toe te voegen. Miso geeft een heerlijk zoute, diepe umami smaak. Miso koop je in een grote supermarkt, biologische winkel of Aziatische toko. De andere tip is 1 of 2 eetlepels edelgistvlokken toe te voegen. Edelgistvlokken worden vaak gebruikt in de plantaardige keuken als vervanger voor kaas. Het heeft ook een zoute en hartige smaak. Edelgistvlokken koop je bij de biologische winkel.
Lekker en snel vegan pasta recept
Deze vegan pasta met spinazie staat binnen 20 minuten op tafel. Het is daarom een ideale maaltijd voor doordeweek! Op zoek naar meer lekkere vegan recepten? Bekijk dan mijn vegan pagina.
Kidsproof pasta met spinazie
Mijn kinderen hebben gesmuld van deze pasta. Dat had ik niet helemaal verwacht, want Joppe houdt niet van ‘blaadjes’. En spinazie.. dat zijn blaadjes. Maar goed, hij heeft er veel van gegeten. Ik denk dat ie in een goede bui was. Wil je deze pasta kidsproof maken? Pureer de spinazie (inclusief roomkaas, champignons en zongedroogde tomaat). Zo krijg je een spinazie a la creme, maar dan lekker vers!
Ingredienten voor vegan pasta met spinazie
Voor deze vegan pasta haal je de volgende ingredienten in huis:
- 320 gram pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram pijnboompitten
- 400Ā gramĀ (kastanje) champignons
- 600Ā gramĀ spinazie
- 130 (vegan) kruiden roomkaas
- 90 gram zongedroogde tomaat uitlekgewicht (potje van 190 gram)
- zout
- peper
Vegan pasta met spinazie, roomkaas en zongedroogde tomaat
Ingrediƫnten
- 320 gram pasta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 30 gram pijnboompitten
- 400 gram kastanje champignon
- 600 gram spinazie
- 130 (vegan) kruiden roomkaas
- 90 gram zongedroogde tomaat uitlekgewicht (potje van 190 gram)
- zout
- peper
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan en bak hierin de ui en knoflook voor 2 minuten.
- Snij de champignons in partjes en doe in de pan. Bak 5 minuten mee.
- Doe een deel van de spinazie in de pan totdat de pan vol zit. Laat de spinazie slinken en voeg daarna de rest van de spinazie toe. Roer goed door en wacht tot de spinazie is geslonken.
- Snij de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg toe aan de spinazie. Voeg ook de roomkaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn. Blijf erbij staan, want ze bakken snel aan!
- Roer de pasta door de spinazie en serveer met de pijnboompitten.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen vonden deze pasta echt smullen! Niet alle kinderen houden van verse spinazie.Ā
- Je kunt de saus pureren in de blender voordat je de pasta erdoor roert. Zo heb je een soort spinazie a la creme saus, maar dan vers!Ā
Review