Hoe maak je plantaardige roerei?

Voor veel mensen is het een grote drempel om vegan te eten, omdat ze dan geen eieren meer ‘mogen’ eten. Ik heb goed nieuws! Want wist je dat je heel goed vegan roerei kunt maken? Dit kun je namelijk maken van tofu. Vegan roerei vind je ook wel op de restaurantkaart als tofu scramble. Met wat lekkere kruiden maak je echt een heerlijk plantaardige roerei.

Roerei maken van tofu

Ik maakte al eerder een lekker recept voor tofu scramble. Nu heb ik echter een extra trucje ontdekt, waardoor je roerei nog smeuiiger wordt. Ik bak namelijk de helft van de tofu in de pan. De andere helft pureer ik met plantaardige melk. Deze ‘saus’ giet ik over de gebakken tofu. Zo krijg je een lekker smeuiig roerei!

Ingredienten voor tofu scramble

Wat heb je nodig voor tofu scramble? Haal de volgende ingredienten in huis:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 200 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 75 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk, maar een andere plantaardige melk kan ook)
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Optioneel, om erbij te serveren

  • geroosterd brood
  • tomaat
  • rode ui
  • verse koriander of andere verse kruiden
Recept voor vegan roerei tofu scramble
Vegan roerei: scrambled tofu

Vegan roerei: scrambled tofu

Wist je dat je van tofu heel eenvoudig plantaardig roerei kunt maken? Het is super lekker en gemakkelijk, gemakkelijk om te maken en helemaal vegan!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 7 minuten
GangBijgerecht, Broodbeleg
KeukenFusion
TrefwoordRoerei, Scrambled eggs, Tofu, Tofu scramble, Vegan
Porties2 porties

Ingrediƫnten

  • 200 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 75 ml plantaardige melk ik gebruik sojamelk
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Optioneel, om erbij te serveren

  • geroosterd brood
  • tomaat
  • rode ui
  • verse koriander of andere verse kruiden

Instructies

  • Snij de tofu doormidden. Doe de helft van de tofu in een keukenmaler of blender, samen met de kurkuma, knoflookpoeder en plantaardige melk. Pureer tot een gladde saus.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur. Verwarm hierin de olie. Kruimel de rest van de tofu in de pan en bak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de 'saus' bij de rest van de tofu en bak nog eens 2 minuten. Breng eventueel extra op smaak en kleur met zout, peper en kurkuma.

Kidsproof tips

  • Tofu roerei is een heel goed idee om te eten met je kinderen. Zeker als je regelmatig vegetarisch of plantaardig eet, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Tofu bevat relatief veel eiwitten.
  • Laat je kind helpen om de tofu roerei te bereiden. Dat smaakt altijd lekkerder ;).Ā 
Recept voor vegan roerei tofu scramble
Vegan roerei: scrambled tofu