Hoe maak je vegan roerei: (scrambled tofu)?

Recept voor vegan roerei tofu scramble

Hoe maak je plantaardige roerei?

Voor veel mensen is het een grote drempel om vegan te eten, omdat ze dan geen eieren meer ‘mogen’ eten. Ik heb goed nieuws! Want wist je dat je heel goed vegan roerei kunt maken? Dit kun je namelijk maken van tofu. Vegan roerei vind je ook wel op de restaurantkaart als tofu scramble. Met wat lekkere kruiden maak je echt een heerlijk plantaardige roerei.

Roerei maken van tofu

Ik maakte al eerder een lekker recept voor tofu scramble. Nu heb ik echter een extra trucje ontdekt, waardoor je roerei nog smeuiiger wordt. Ik bak namelijk de helft van de tofu in de pan. De andere helft pureer ik met plantaardige melk. Deze ‘saus’ giet ik over de gebakken tofu. Zo krijg je een lekker smeuiig roerei!

Ingredienten voor tofu scramble

Wat heb je nodig voor tofu scramble? Haal de volgende ingredienten in huis:

Jouw Foxilicious account

Wil jij vaker vegetarisch eten? Ik inspireer je graag met lekkere en makkelijke vega(n) recepten met kidsproof tips. Maak een gratis account aan voor leuke extra's:

✓ Sla je favoriete recepten op in je eigen collecties

✓ Ontvang vega weekmenu's

✓ Beheer je account en ontvang extra's

Foxilicious foodblog recepten vegetarisch en vegan

  • 200 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 75 ml plantaardige melk (ik gebruik sojamelk, maar een andere plantaardige melk kan ook)
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Optioneel, om erbij te serveren

  • geroosterd brood
  • tomaat
  • rode ui
  • verse koriander of andere verse kruiden
Recept voor vegan roerei tofu scramble
Vegan roerei: scrambled tofu
Recept voor vegan roerei tofu scramble

Vegan roerei: scrambled tofu

Wist je dat je van tofu heel eenvoudig plantaardig roerei kunt maken? Het is super lekker en gemakkelijk, gemakkelijk om te maken en helemaal vegan!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 7 minuten
Gang: Bijgerecht, Broodbeleg
Keuken: Fusion
Trefwoord: Roerei, Scrambled eggs, Tofu, Tofu scramble, Vegan
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 1 theelepel kurkuma
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder
  • 75 ml plantaardige melk ik gebruik sojamelk
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Optioneel, om erbij te serveren

  • geroosterd brood
  • tomaat
  • rode ui
  • verse koriander of andere verse kruiden

Instructies

  • Snij de tofu doormidden. Doe de helft van de tofu in een keukenmaler of blender, samen met de kurkuma, knoflookpoeder en plantaardige melk. Pureer tot een gladde saus.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur. Verwarm hierin de olie. Kruimel de rest van de tofu in de pan en bak 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de 'saus' bij de rest van de tofu en bak nog eens 2 minuten. Breng eventueel extra op smaak en kleur met zout, peper en kurkuma.

Kidsproof tips

  • Tofu roerei is een heel goed idee om te eten met je kinderen. Zeker als je regelmatig vegetarisch of plantaardig eet, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Tofu bevat relatief veel eiwitten.
  • Laat je kind helpen om de tofu roerei te bereiden. Dat smaakt altijd lekkerder ;). 

Voedingswaarde

Calorieën: 111kcalKoolhydraten: 4gEiwitten: 10gVet: 6gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 3gEnkelvoudig onverzadigd vet: 2gZout: 23mgKalium: 66mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamin A: 147IUVitamine C: 3mgCalcium: 178mgIron: 2mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Recept voor vegan roerei tofu scramble
Vegan roerei: scrambled tofu

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling