Vegetarische roti
Ik heb al een tijdje een heerlijk recept voor vegetarische roti op mijn website staan. Deze roti maak ik met ei. Heerlijk voor vegetariërs, maar niet geschikt voor veganisten. Daarom werd het hoog tijd voor een vegan roti recept.
Vegan roti
Je kunt vegan roti natuurlijk maken met vegan kipstukjes. Ik ben daar zelf alleen niet zo’n fan van. Waar ik wel fan van ben, zijn erwten eiwit snippers. Die heb ik afgelopen jaar ontdekt en is wat mij betreft echt een super vleesvervanger.
Erwten eiwit snippers als vleesvervanger?
Erwten eiwit snippers zijn proteïne stukjes gemaakt van erwteneiwit. De stukjes bevatten ontzettend veel eiwitten. Dat vind ik een grote pre. De stukjes nemen de smaak op van kruiden uit je gerecht. Ook qua structuur zijn ze een fijne vervanger. Daarnaast bewaar je de stukjes in de voorraadkast. Ze zijn ontzettend lang houdbaar. Al met al vind ik dit een top vleesvervanger. Ik heb er al verschillende gerechten mee gemaakt.
Hoe kook je met erwten eiwitsnippers?
Erwten snippers zijn vrij eenvoudig qua bereiding. Je welt ze eerst in wat kokend water. Daarna kun je ze meteen gebruiken. Je kunt ze bakken en op smaak brengen met lekker wat kruiden. In het geval van deze roti nemen de erwten snippers de roti kruiden heerlijk op.
Waar koop je erwten eiwit snippers?
Ik ken zelf 2 plekken waar je de erwten eiwit snippers kunt kopen. Dat is via de website van Peas Maker en via de webshop van KoRo.
Ingrediënten voor vegan roti
Dit heb je nodig om mijn vegan roti te maken:
Aardappels
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 600 gram aardappels
- 2 eetlepels Surinaamse masala kruiden
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 tomaten
- 1 blokje groenten bouillon
Overig
- olijfolie
- 125 gram erwten eiwit snippers
- 3 eetlepels Surinaamse masala kruiden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 gram sperziebonen
- 1 blokje groente bouillon
- 4 roti vellen of eventueel wraps
Optioneel
- 2 theelepels maizena
Vegan roti met sperziebonen, aardappel en ertwenproteine
Ingrediënten
Aardappels
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 600 gram aardappel
- 2 eetlepels Surinaamse masala kruiden
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 tomaten
- 1 blokje groenten bouillon
Overig
- olijfolie
- 125 gram erwten eiwit snippers
- 3 eetlepels Surinaamse masala kruiden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 500 gram sperzieboon
- 1 blokje groente bouillon
- 4 roti vellen of eventueel wraps
Optioneel
- 2 theelepels maizena
Instructies
- Doe de erwten proteine snippers in een bakje en giet er kokend water bij totdat de snippers onder water staan. Laat 5 minuten wellen. Giet af.
Aardappels
- Schil de aardappels, snij ze in tweeën of vieren en was de aardappels schoon.
Schil de ui en knoflook en snij ze fijn.
Snij de tomaten in kleine blokjes. - Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg 2 eetlepels masalakruiden, de komijnzaad, gesneden tomaten en tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg na 1 minuut de aardappels toe aan het kruidenprutje en roer goed door. Blus af met water totdat de aardappels net onder water staan envoeg een blokje groentenbouillon toe.Kook de aardappels in ongeveer 25-30 minuten gaar op middenhoog vuur. Het water mag mooi worden opgenomen door de aardappels en wat droogkoken, zodat een dikkige saus overblijft bij de aardappels.
- Tip: Is jouw saus nog wat dun? Bind deze dan met een papje van een theelepel maizena en een scheutje water.
Sperziebonen en proteine
- Was en dop intussen de sperziebonen.
- Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Voeg de masalakruiden en tomatenpuree toe en doe de erwten proteine stukjes erbij. Roer goed door. Bak ongeveer 4 minuten.
- Voeg de gedopte sperziebonen toe, inclusief 500 ml water en het bouillonblokje. Laat 8-10 minuten pruttelen totdat de boontjes gaar zijn.
- Tip: Is jouw saus nog wat dun? Bind deze dan met een papje van een theelepel maizena en een scheutje water.
- Verwarm de roti vellen in de magnetron of in een pan.
- Maak nu de borden op met een roti vel, aardappels, boontjes en proteine stukjes. Scheur het roti vel en gebruik dit als 'bestek', of maak een wrap van je rotivel en doe hier je ingrediënten op. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Dit is een perfect gerecht voor kinderen! Bij ons aten 2 peuters van 3 ieder 2 wraps met aardappel en sperziebonen. Mij hoor je niet klagen!
- Houdt jouw kind niet van sperziebonen? Je kunt ook voor een andere groente kiezen, bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika of broccoli. Ok, dat is misschien niet helemaal volgens het traditionele Surinaamse recept, maar als je kind het daardoor wel eet…..
Review