In de zomer vind ik het heerlijk om salades te eten. Het liefst in allerlei soorten en maten. Deze salade met sperziebonen en feta is al jaren één van mijn favoriete zomersalades. Hij is heerlijk fris door de citroensap en de feta en lekker knapperig door de sperziebonen.

Snel klaar

Deze sperziebonen salade staat binnen 15 minuten op tafel. Je moet alleen even wachten tot de sperziebonen gaar zijn. In de tussentijd maak je alvast de dressing klaar, zodat je meteen kunt aanvallen als de sperziebonen uitgekookt zijn.

Campingrecept

De salade bevat maar 3 ingrediënten en daarnaast een dressing van olijfolie en citroensap. Super makkelijk te maken dus en daarmee ook ideaal om op de camping te serveren. Ik vind het heerlijk om zelf te koken op de camping, maar het moet niet te moeilijk zijn. Het liefst kook ik een lichte maaltijd, met weinig ingredienten en weinig pannen. Dat voorkomt ook meteen wat afwas. Deze salade voldoet aan al mijn campingwensen. Eet de salade met wat stokbrood en je hebt een volwaardige maaltijd. Of maak een dubbele portie en serveer als hoofdgerecht.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tafel vol vegetarische salades

Salade met sperziebonen en feta

Deze salade met sperziebonen en feta is een heerlijke vegetarische ‘s zomerse salade. Serveer de salade als lunch, of als bijgerecht, of maak extra veel en serveer het als hoofdgerecht. De salade is ook ideaal op de camping; snel klaar, weinig ingrediënten en weinig pannen en afwas. 
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 13 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
KeukenFusion
TrefwoordCamping, Kidsproof, Salade, Sperziebonen, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram sperzieboon
  • 100 gram feta
  • 3 stengels bosui

Dressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Dop de sperziebonen, doe in een pan met ruim kokend water. Kook de sperziebonen in 7-8 minuten gaar (niet te gaar, ze mogen nog een lichte bite hebben). Giet de sperziebonen af en spoel af met koud water zodat ze meteen afkoelen. 
  • Snij intussen de bosui in dunne ringen en doe in een saladekom. Voeg de olijfolie en citroensap toe en laat dit kort intrekken in de ui. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en kruimel de feta eroverheen. Breng op smaak met zout en peper. 

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn niet altijd de grootste fans van salades, maar deze salade vinden ze vaak heerlijk. Houdt jouw kind niet van feta of van de dressing? Hou dan wat sperziebonen apart voor je kind.