Bowls zijn hip en ik snap dat wel. Bowls zijn namelijk super makkelijk om te maken en je kunt er alle kanten mee op. Ik maakte eerder een keer een heerlijke poké bowl en een lekkere falafel bowl. Dit keer probeerde ik een taco bowl en die was me toch lekker!

Bowls

Een bowl is niets meer en niets minder dan een kom waarin je je gerecht serveert. Je kunt zelf kiezen welke ingredienten je gebruikt. Sushi bowls zijn erg populair. Deze bowl heeft wat meer Aziatische ingrediënten. Bij falafel bowl gebruik je meer midden-oosterse ingrediënten en bij een taco bowl gebruik je Mexicaanse ingrediënten. Ik koos voor quinoa, paprika, zwarte bonen, kidneybonen, mays, avocado, mango en cherrytomaat. Ik maakte er een heerlijke chipotle creme bij van chipotlesaus en creme fraiche en de nacho’s mochten natuurlijk ook niet ontbreken. Een heerlijk Mexicaans feestje!

Kidsproof

Bowls vind ik ideaal met kinderen. Je kunt ze zelf laten kiezen welke ingrediënten ze in hun schaaltje willen. In mijn recept voor falafel bowl staat ook nog een leuke monkey platter tip voor het maken van bowls.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Taco bowl

Deze vegetarische taco bowl wil ik elke dag wel eten. Hij is super makkelijk om te maken, en het is een ware smaaksensatie in je mond. Ideaal ook voor als je eters krijgt. Ook kinderen likken hier hun vingers bij op! 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenMexicaans, Texmex
TrefwoordKidsproof, Taco bowl, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram quinoa
  • 2 paprika
  • 1 halve limoen
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of anders een zakje tacokruiden
  • 250 gram (cherry)tomaten
  • 1 mango
  • 2 avocado
  • 2 blikken kidney boon 480 gram uitlekgewicht
  • 1 blik mais 280 gram uitlekgewicht

Dressing

  • 200 gram creme fraiche
  • chipotlesaus naar smaak
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix recept op mijn blog, of gebruik een zakje taco kruiden

Optioneel, om te garneren

  • verse koriander
  • 0,5 jalapeno peper
  • nacho chips
  • 1 halve limoen

Instructies

  • Doe de quinoa in een pan met 400 ml kokend water, 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix en sap van een halve limoen. Kook de quinoa in 10-12 minuten gaar. Giet af indien nodig. Zet even apart.
  • Was de paprika en snij in stukjes. 
    Ontdoe de mango van de schil en snij in blokjes. 
    Snij de avocado in plakjes. 
    Was de cherrytomaten en snij ze in vieren. 
  • Giet de bonen af.
    Giet de mais af. 
  • Maak nu de taco bowls op. Verdeel eerst de quinoa over de vier bowls. Doe vervolgens de mango, paprika, avocado, bonen, mais en cherry tomaten erbij. 
  • Maak nu een dressing in een bakje. Doe hier de creme fraiche in en roer de Mexicaanse kruiden en zonnebloemolie doorheen. Voeg ook wat chipotlesaus naar smaak toe. Een paar druppels is vaak genoeg. 
  • Garneer de salade met de dressing, wat blaadjes koriander, eventueel wat fijn gesneden jalapenopeper (naar smaak!). Serveer met nacho chips. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Bowls zijn ideaal voor kinderen. Een tip is om alle losse toppings in een grote schaal te doen en je kind zelf toppings naar keuze in zijn bowl te laten doen. Er zit altijd wel iets tussen wat je kind lekker vindt!