Een snelle vegetarische pasta is nooit verkeerd. Zeker niet als je, net als ik, een druk leven hebt en toch lekker wilt eten. Deze tagliatelle met heb je binnen 10 minuten op tafel staan. Daarmee is dit een recept die je terug gaat vinden in de categorie ‘super snel‘. De ‘super snel’ recepten staan binnen 20 minuten op tafel. 

Deze tagliatelle met kastanje champignons is een gerecht dat ik al meer dan 10 jaar kook. Ik vind het vooral lekker in de herfst en de winter. Zelf gebruik ik verse tagliatelle voor dit recept, maar het kan natuurlijk ook met de gewone tagliatelle. De kooktijd van de pasta is dan alleen iets langer. 

De succes ingrediĆ«nten voor dit recept zijn truffelolie en paddenstoelen bouillon. Hierdoor krijg je een extra stevige champignon smaak. Het is absoluut de moeite waard om deze twee ingrediĆ«nten in huis te halen voor deze vegetarische pasta. 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Dit gerecht is trouwens kidsproof, als je kind ten minste van champignons houdt :). De mijne heeft er lekker van gesmuld. 

Tagliatelle met kastanje champignons

Deze tagliatelle met kastanje champignons is een super snel en makkelijk vegetarische gerecht. Hij staat binnen 10 minuten op tafel en je likt je vingers erbij op. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordChampignons, Kidsproof, Tagliatelle, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 25 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram kastanje champignon of andere paddenstoelen
  • 0,5-1 rode peper zonder zaadjes
  • 320 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels truffel olijfolie
  • 0,5 blokje paddenstoelen bouillon
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Optioneel

  • 2 eetlepels creme fraiche

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en sprenkel 3/4 van de truffelolie over de pasta. 
  • Verwarm intussen de boter in een hapjespan. Snij de champignons in plakjes en bak ze in de boter. Snij de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan de champignons. Bak de champignons ongeveer 4-5 minuten tot ze mooi goud bruin zijn. 
  • Blus de champignons af met 150 ml water en het blokje paddenstoelen bouillon en laat een paar minuten pruttelen. 
  • Meng de pasta door de champignons. Garneer met wat fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas. 
  • Hou je van een romige pasta? Roer dan 2 eetlepels creme fraiche door de pasta. 

Kidsproof tips

  • Deze pasta is kidsproof, mits je kind van champignons houdt :).Ā 
  • Vallen champignons niet in de smaak? Serveer dan wat kale tagliatelle met een bakje rauwkost voor je kind.Ā