Tagliatelle met kastanje champignons

         Pasta met paddenstoelen

Een snelle vegetarische pasta is nooit verkeerd. Zeker niet als je, net als ik, een druk leven hebt en toch lekker wilt eten. Deze tagliatelle met heb je binnen 10 minuten op tafel staan. Daarmee is dit een recept die je terug gaat vinden in de categorie ‘super snel‘. De ‘super snel’ recepten staan binnen 20 minuten op tafel. 

Deze tagliatelle met kastanje champignons is een gerecht dat ik al meer dan 10 jaar kook. Ik vind het vooral lekker in de herfst en de winter. Zelf gebruik ik verse tagliatelle voor dit recept, maar het kan natuurlijk ook met de gewone tagliatelle. De kooktijd van de pasta is dan alleen iets langer. 

De succes ingrediënten voor dit recept zijn truffelolie en paddenstoelen bouillon. Hierdoor krijg je een extra stevige champignon smaak. Het is absoluut de moeite waard om deze twee ingrediënten in huis te halen voor deze vegetarische pasta. 

Dit gerecht is trouwens kidsproof, als je kind ten minste van champignons houdt :). De mijne heeft er lekker van gesmuld. 

Pasta met paddenstoelen

Tagliatelle met kastanje champignons

Deze tagliatelle met kastanje champignons is een super snel en makkelijk vegetarische gerecht. Hij staat binnen 10 minuten op tafel en je likt je vingers erbij op. 
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Champignons, Kidsproof, Tagliatelle, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 504kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 25 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gram kastanje champignons of andere paddenstoelen
  • 0,5-1 rode peper zonder zaadjes
  • 320 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels truffel olijfolie
  • 0,5 blokje paddenstoelenbouillon
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Optioneel

  • 2 eetlepels creme fraiche

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en sprenkel 3/4 van de truffelolie over de pasta. 
  • Verwarm intussen de boter in een hapjespan. Snij de champignons in plakjes en bak ze in de boter. Snij de knoflook en chilipeper fijn en voeg toe aan de champignons. Bak de champignons ongeveer 4-5 minuten tot ze mooi goud bruin zijn. 
  • Blus de champignons af met 150 ml water en het blokje paddenstoelen bouillon en laat een paar minuten pruttelen. 
  • Meng de pasta door de champignons. Garneer met wat fijngehakte peterselie en Parmezaanse kaas. 
  • Hou je van een romige pasta? Roer dan 2 eetlepels creme fraiche door de pasta. 

Kidsproof tips

  • Deze pasta is kidsproof, mits je kind van champignons houdt :). 
  • Vallen champignons niet in de smaak? Serveer dan wat kale tagliatelle met een bakje rauwkost voor je kind. 

Voedingswaarde

Calories: 504kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Pasta met zelfgemaakte rode pesto Snelle en gezonde pasta met gegrilde paprika pesto en cherrytomaatjes
Winterse wraps met gegrilde pompoen, koolsla, bonen en guacamole Winterse wraps

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *