Nostalgisch recept
Huzarensalade, daar heb ik nou echt goede herinneringen aan. Toen ik klein was, kreeg ik van m’n moeder altijd een bakje huzarensalade als we boodschappen deden. Je weet wel, zo’n kant en klaar bakje uit de supermarkt met zo’n vorkje erin. Ik vond dat echt super lekker. Ik denk door de grote hoeveelheden mayonaise, haha. Inmiddels is het denk ik 20 jaar geleden dat ik voor het laatst huzarensalade heb gegeten, want ja, er zit natuurlijk ham of rundvlees in. Dat vroeg om een vegetarisch recept!
Huzarensalade zonder ham
En zo ontstond deze huzarensalade zonder ham en zonder rundvlees. Gewoon met lekker verse aardappels, ei, doperwten, augurk, appel, sla en natuurlijk mayonaise.
Lekker bij de BBQ
Deze salade is heerlijk voor bij de barbecue. En het fijne is, je kunt deze heel makkelijk meal preppen. Zo heb je een lekker voedzaam bijgerecht.
Meer vegetarische BBQ recepten
Wil je een geheel vegetarische barbecue verzorgen? Dan heb ik nog wel wat inspiratie voor je! Ik heb de 7 lekkerste vega BBQ recepten voor je op een rij gezet. Daarnaast heb ik ook een aparte pagina gemaakt met allemaal vega BBQ recepten.
Meer recepten met aardappel
Vegetarische huzarensalade
Ingrediënten
- 500 gram aardappel vastkokend
- 3 eieren
- 150 gram doperwt diepvries
- 6 augurk
- 0,5 rode ui
- 1 appel zoetzuur
- 1 handje sla
Dressing
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels creme fraiche
- 2 theelepels mosterd
- 1,5 eetlepel augurkensap
- zout
- peper
Instructies
- Snij de aardappels in blokjes en kook deze in ongeveer 10 minuten beetgaar. Spoel af onder de koude kraan en zet apart.
- Kook intussen ook de eieren in kokend water in ongeveer 7 minuten hard. Giet af, laat goed schrikken met koud water. Verwijder de schil. Snij 1 ei in blokjes en de overige 2 eieren in vieren. Zet apart.
- Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Dit kan in dezelfde pan en tegelijk met de eieren. Giet af en zet apart.
- Snij de augurk in plakjes of blokjes. Snij de rode ui fijn. Schil de appels en snij in blokjes.
- Maak de dressing: Meng de mayo met de creme fraiche en de mosterd (naar smaak). Voeg de augurkennat toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Doe de aardappels, de augurk, rode ui, doperwten, appels en het in blokjes gesneden ui in een grote kom of schaal. Roer de dressing erdoor.
- Beleg een schaal met blaadjes sla. Verdeel de huzarensalade erover. Garneer met de partjes ei .
Kidsproof tips
- Onze kinderen hebben hier goed van gegeten. Ze houden wel van aardappel, appel, ei en augurk (en mayo:)).Â
- Ik kan me voorstellen dat niet ieder kind fan is van zo’n prakkie. Serveer eventueel voor je kind de ingrediënten los van elkaar in een bakje. Dat ziet er vaak wat aantrekkelijker uit.Â
Review