Bietjes in een salade
Bietjes vind ik zelf heerlijk in een salade. Sowieso ben ik wel een bieten fan. Ik vind ze heerlijk in risotto, of door een stamppot, of als een carpaccio. Mijn favoriete bieten recept is denk ik mijn beet wellington. Maar in de zomer heb ik bietjes het liefst in een salade. Ik heb inmiddels verschillende salade recepten met bietjes op mijn website staan.
Vegetarische maaltijdsalade
Mijn oudste recept voor bietensalade wordt super goed bezocht op mijn website. Ik heb dat recept als basis gebruikt en aangepast naar een maaltijdsalade. Om er een maaltijdsalade van te maken, heb ik wat aardappels toegevoegd. Niet super veel hoor, 500 gram voor 4 personen (tegenover 800 gram bietjes). Maar die aardappels zorgen er wel voor dat de salade nog iets meer vult.
Lekker frisse salade
Het geheim van een goede bietensalade, is voor mij dat er wat frisse elementen in moeten zitten. In deze salade zit bijvoorbeeld appel en augurk. Dat zorgt voor een frisse smaak. Daarnaast heb ik de dressing gemaakt van Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap en kerrie en dat zorgt ook voor wat frisheid.
Lekker als lunch of voor een picknick
Deze salade is heerlijk om mee te nemen naar je werk als lunch, of als picknick!
Lekkere salade voor de bbq
Je kunt de salade ook serveren bij de barbecue. In dat geval zou ik de hoeveelheden uit het recept halveren. Maak wat lekker vegetarische spiesen en wat gegrilde mais en je hebt een complete maaltijd!
Ingrediënten
- 500 gram aardappel
- 800 gram (voorgekookte) bietjes alternatief: rauwe biet. Eerst schillen en koken voordat je het recept verder volgt.
- 1 appel
- 1 paprika
- 2 stengels bosui
- 4 augurken zoetzuur
- 3 eetlepels mayonaise
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 0,5 eetlepel citroensap
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aardappels, was ze en snij in blokjes. Kook de blokjes aardappels gaar in een pan met kokend water in ongeveer 10-15 minuten (afhankelijk van het soort aardappel).
- Snij intussen de bieten in blokjes. Was de appel en paprika en snij beide in blokjes. Snij de augurk in plakjes en de bosui in ringen. Doe alles in een grote schaal.
- Maak de dressing in een apart schaaltje. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt en de kerriepoeder.
- Giet de aardappels af en voeg toe aan de schaal met de bietjes. Schenk de dressing erover en roer goed door. Breng verder op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Mijn kids vonden deze salade geweldig.
- Is één van de ingrediënten een probleem voor jouw kind? Laat deze dan uit de salade en serveer in een apart schaaltje.
Voedingswaarden
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Mieke says:
Misschien handig om erbij te vermelden hoe lang de taart in de koelkast moet en dat je de maizena eerst met water moet aanlengen, om rare harde witte hoopjes op je taart te voorkomen 😉
Nienke - Foxilicious says:
Hi Mieke,
Bedankt voor je berichtje. Ik kan me niet voorstellen dat dit bedoeld is bij de bietensalade met aardappel ;). Welk recept bedoel jij?
Liefs, Nienke