Ben je op zoek naar een lekker frisse ‘s zomerse salade? Dan is deze veldsla met framboos en geitenkaas een aanrader! In de zomer eet ik het liefst elke dag salade. Ik heb één favoriete salade die ik meerdere malen per week maak; de beroemde Nienke salade. Op een gegeven moment is wat variatie in salade recepten wel lekker. Vandaar dat ik deze frisse veldsla toe voeg aan mijn assortiment.

Makkelijk en snel

Deze salade zet je echt in een handomdraai op tafel! Stort een zak veldsla leeg in een slakom, verdeel er wat geitenkaas en frambozen over en klaar ben je! Oh nee, niet helemaal, want je moet nog wel even wat pijnboompitten bakken. Als je daar geen zin in hebt, of je zit op de camping en wil geen gas gebruiken, vervang de pijnboompitten dan door bijvoorbeeld pistachenoten.

Salade diner

Ik vind salades zo lekker dat ik regelmatig ‘salade diners’ maak in de zomer. Een hele tafel vol met salades, stokbrood en verse kruidenboter. En de verschillende salades staan ook zo prachtig op het nieuwe Bloom servies dat ik van Mepal kreeg!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tafel vol vegetarische salades

Veldsla met frambozen en geitenkaas

Ben je op zoek naar een lekkere ‘s zomerse salade? Deze salade is één van mijn favorieten. Super snel klaar, makkelijk te maken en heerlijk fris en zacht van smaak. Serveer deze vegetarische salade als lunch, voorgerecht of bijgerecht
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 7 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCamping, Frambozen, Geitenkaas, Salade, Veldsla, Zomer
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 85 gram veldsla
  • 3 stengels bosui
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Dressing

  • 1 eetlepel balsamico azijn wit of donker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin. Zet de pijnboompitten even apart. 
  • Snij de bosui in dunne ringen en doe in een salade kom, samen met de olijfolie en balsamicoazijn. Voeg de veldsla toe. Kruimel de geitenkaas erover en verdeel de frambozen over de salade. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 

Kidsproof tips

  • Jonge kinderen houden vaak nog niet van salade. Mijn kids geef ik meestal een bakje rauwkost als alternatief. 
  • Voor oudere kinderen is dit een lekkere salade om salade te leren eten. Veldsla is niet zo bitter, geitenkaas heerlijk zacht en framboos lekker fris.