FÄRSKPOTATISSALAD: Zweedse aardappelsalade
Ik kan het niet uitspreken hoor, farskpotatissalad. Maar als je goed leest, dan zie je maak je er uit op dat het potato salad is; aardappelsalade dus. Deze moeilijke naam verwijst naar een Zweedse klassieker die vaak met midzomernacht gemaakt wordt. Op 21 juni wordt de langste dag van het jaar gevierd. In Zweden is dit een echte traditie. En deze aardappelsalade staat dan vaak op het menu. Een ander typisch Zweeds lekkernij is Hasselback Potatis, een combi tussen gebakken en gekookte aardappels.
Lijkt op Mc Donalds mayonaise
Stiekem doet deze aardappelsalade me denken aan de mayonaise van de Mc Donalds. Dat komt denk ik door de dille en mayonaise in de dressing. Het geeft in elk geval een heerlijke smaak aan de aardappels.
Lekker bijgerecht voor de bbq
Deze salade is perfect als bijgerecht bij de barbecue. Doordat je van de aardappels een salade maakt, krijg je een heerlijk fris gerecht. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om aardappels te poffen op de barbecue, lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus erbij bijvoorbeeld. Doordat het zo’n veelzijdig product is, zijn de mogelijkheden met aardappels eindeloos! Bekijk hier mijn 7 favoriete vegetarische barbecue recepten die je bij deze salade kunt serveren. Of neem een kijkje op mijn speciale bbq pagina.
Zweedse aardappelsalade met dille
Ingrediënten
- 500 gram aardappel in schil, bijvoorbeeld krieltjes
- 0,5 rode ui
Dressing
- 15 gram verse dille
- 100 gram Griekse yoghurt
- 4 eetlepels yogonaise
- zout
- peper
Instructies
- Was de aardappels en snij in grove stukken. Kook de aardappels gaar in kokend water in ongeveer 12 minuten. Giet af en spoel af met koud water en doe in een schaal of kom.
- Snij de rode ui in super dunne ringen. Voeg toe aan de aardappels.
- Hak de dille fijn. Meng de Griekse yoghurt en yogonaise en roer de dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de dressing door de aardappels. Garneer eventueel met wat losse dille.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen hebben gesmuld van deze aardappels. Door de dille lijkt de dressing een beetje op de mayonaise van Mc Donalds.Â
- Zorgt de dille voor problemen? Doe de Griekse yoghurt, yogonaise en dille dan even in de blender, dan zijn de ‘stukjes’ verdwenen.Â
- Voor de kids laat ik de rode ui achterwege.Â
Review