Liefde voor Italië
Wat kunnen die Italianen toch goed koken! En wat hebben ze toch de meest pure en lekkere recepten! Hopelijk kunnen we snel weer naar Italië op vakantie om te genieten van het prachtige land en de heerlijke Italiaanse keuken, maar voor nu moeten we de Italië nog even zelf in huis halen. Met dit recept voor gnocchi met champignon roomsaus moet dat zeker lukken!
Vegetarisch gnocchi recept
Gnocchi is een pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel. In Italië wordt het ontzettend veel gegeten. Je kunt het koken en serveren met bijvoorbeeld een lekkere tomatensaus, of verwerken in een maaltijdsoep. Zelf vind ik gnocchi het lekkerst als je ze bakt in een flinke scheut olijfolie. Het duurt iets langer dan koken, maar de smaak is het absoluut waard! Door gnocchi te bakken krijgt het een heerlijk krokant korstje. Lijkt het je wat? Probeer dan ook zeker eens de volgende recepten met gebakken gnocchi:
Zelfgemaakte champignon-roomsaus
Mijn liefde voor Italië betuig ik met een heerlijk gnocchi recept. En hoe maak je dit lekkerder dan met een zelfgemaakte champignon roomsaus!? Een hele simpele en snelle saus die ongekend lekker is! Gemaakt van, jawel, champignons en kookroom. De smaakmaker in deze saus is een lekkere Italiaanse balsamico azijn. Het ‘geheime ingrediënt’ dat deze saus nóg lekkerder maakt is truffelolie. Hierin bak ik de champignons voor ongeveer 5 minuutjes gaar. Voeg de kookroom, balsamico azijn en een half bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten pruttelen en je hebben een heerlijke romige saus!
Gnocchi met veldsla
Ik serveerde deze gnocchi met veldsla, om nog wat extra bite te creëren en wat extra groente binnen te krijgen. Je kunt er natuurlijk ook gewoon een lekkere salade bij serveren. Kies wat jij het lekkerst vindt!
De lekkerste vegetarische pasta recepten
Vond je dit een lekker gerecht? Of ben je benieuwd naar andere vegetarische pasta recepten? Ik heb mijn 10 lekkerste vegetarische pasta’s hier voor je op een rij gezet!
Gnocchi met champignon roomsaus
Ingrediënten
- olijfolie
- 1000 gram gnocchi
- truffelolie
- 800 gram champignon of andere paddenstoelen
- 0,5 blokje paddenstoelen bouillon
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels donkere balsamico azijn
- Parmezaanse kaas
- 85 gram veldsla
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de gnocchi in ongeveer 10 minuten gaar.
- Snij de champignons in plakken. Verwarm een flinke scheut truffelolie in een koekenpan. Bak hierin de champignons in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de kookroom, de balsamico azijn en het halve bouillonblokje toe en breng op smaak met zout en peper. Laat een paar minuten pruttelen.
- Schenk de champignon roomsaus over de gnocchi. Maak de borden op met een flinke hand veldsla en schep daarop de gnocchi met roomsaus. Garneer met Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op gnocchi. Op bijna iedere pastasoort eigenlijk wel. Maar gnocchi vinden ze ook echt heel lekker.Â
- Maak de champignonsaus nog iets meer kidsproof door deze te pureren.Â
Review