Pastinaak puree als bijgerecht

Pastinaak puree is een heerlijk bijgerecht. Je kunt pastinaak koken en vervolgens pureren met een aardappel stamper of staafmixer. Met wat creme fraiche erbij heb je een heerlijk romige puree. Ik heb ervoor gekozen om aardappel door de puree te doen. Hierdoor wordt het lekker romig en voller van smaak. Bovendien zorgt de aardappel voor extra voedingsstoffen.

Pastinaak: familie van de wortel

Pastinaak is een vergeten groente. Hij ziet eruit als een witte wortel en is onderdeel van het wortelgewas. Pastinaak heeft een wat anijsachtige, zoete smaak.

Koolhydraatarme optie

Wil jij liever een koolhydraatarme puree? Dat kan hoor. Laat de aardappel achterwege en vervang deze door extra pastinaak. Op deze manier heb je een lichtere puree en past het prima in een koolhydraatarm dieet.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Plantaardige optie

Door de crème fraiche is de puree wel vegetarisch, maar niet veganistisch. Wil je een plantaardige puree maken? Laat dan de crème fraiche achterwege en vervang deze door 75 ml plantaardige room. Dit kun je tegenwoordig in de supermarkt kopen.

Vegetarische kerst recepten

Pastinaakpuree is wat mij betreft onmisbaar bij een kerstdiner. Het is een lekker bijgerecht met heerlijke groente. Voor het kerstdiner van dit jaar maakte ik er een kerst tulband bij van ‘gehaktbrood’ op basis van linzen. Het is ook heerlijk met gebakken paddenstoelen. Ik heb de lekkerste vegetarische bijgerechten voor kerst voor je op een rij gezet.

Meer recepten met pastinaak

Pastinaak is een heel veelzijdige groente. Je kunt het grillen in de oven en verwerken in een salade of met andere groente grillen en serveren met een pasta. Pastinaak is ook heel geschikt om groente frietjes van te maken. Je leest het al, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Pastinaak puree

Deze pastinaak puree is een heerlijk bijgerecht. Met pastinaak en aardappel maak je heel simpel deze lekkere puree. Bekijk het recept voor een koolhydraatarme en plantaardige optie.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 17 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion
TrefwoordKerst, Kerstdiner, Pastinaakpuree, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 250 gram aardappel
  • 1 blokje groente bouillon
  • 75 gram crème fraîche
  • olijfolie

Optioneel, om te garneren

  • 70 gram noten naar keuze

Instructies

  • Schil de aardappels en de pastinaak en snij in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Kook de aardappel en pastinaak in een pan met ruim kokend water met het bouillonblokje in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af.
  • Stamp de aardappel en pastinaak (met een stampot stamper of pureer met staafmixer) en roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met een scheutje olijfolie.

Overig, om te garneren

  • Rooster optioneel de noten in een koekenpan tot ze mooi goudbruin kleuren. Hak de noten grof en garneer de pastinaakpuree

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak gek op aardappelpuree. Dat geldt bij mijn kids ook voor pastinaakpuree.