Vegetarische basis pastasaus

Eerder postte ik al mijn basis tomatensaus voor pastagerechten. Dit is een ontzettend makkelijk en smaakvolle pastasaus op basis van cherrytomaat. Je kunt de saus pureren, of de cherrytomaten juist grof laten. Op die manier krijg je meteen wat textuur in je pasta. Als je deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus maakt, wil je niet meer anders!

Cherrytomaat als basis voor pasta met zelfgemaakte rode saus

De pastasaus is lekker zoet van smaak. Dat komt door de cherrytomaten. Deze tomaten zijn namelijk van nature wat zoeter van smaak dan andere tomatensoorten. Dit komt doordat ze een stuk kleiner zijn. De smaken zijn daardoor meer geconcentreerd.

Recept voor vega pasta rode saus
Pasta met zelfgemaakte rode saus

Varieer met groente bij je pastagerechten

Met de pastasaus, verse basilicum en Parmezaanse kaas heb je eigenlijk al een super lekkere vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog extra groente bij serveren. Het is bijvoorbeeld lekker om groente te grillen en die bij de pasta en de saus te serveren.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische pastarecepten

Ik heb inmiddels mijn halve website vol staan met vegetarische pastarecepten. Dus mocht je vaker een vegetarische pasta willen maken, dan kan ik je daar wel bij helpen. Mijn favoriete vega pasta’s van dit moment heb ik hier voor je op een rij gezet.

Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Pasta met zelfgemaakte rode pesto
Puur comfort food, deze makkelijke en snelle vegetarische pasta met zelfgemaakte rode pesto van cherrytomaat en zongedroogde tomaatjes. Een ideale doordeweekse maaltijd.
Bekijk recept
Ovenpasta met broccoli en bloemkool
Dit is een heerlijke vegetarische pastaschotel met broccoli en bloemkool. Dit vega recept is super makkelijk en snel om te maken. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag. Je kunt de ovenschotel eenvoudig van tevoren bereiden en opwarmen in de oven op de dag zelf.
Bekijk recept

Vegetarische pastasaus van verse cherrytomaatjes

Dit is een super lekker en makkelijk basis recept voor vegetarische pastasaus. De saus maak je met verse cherrytomaten. Laat ze een half uurtje pruttelen op het vuur en je hebt de perfecte Italiaanse pastasaus. Serveer met pasta, of brood.
4.20 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
KeukenItaliaans
TrefwoordKidsproof, Pastasaus, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo cherrytomaat
  • 1 mespunt chilivlokken
  • 1 theelepel zout
  • 200 ml water

Optioneel

  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
    Snij de knoflook fijn en bak deze in de pan op middelhoog vuur.
  • Was de cherrytomaten en halveer ze. Voeg ze toe aan de knoflook en bak een paar minuten.
  • Blus af met het water en voeg het zout en de chilipeper toe. Laat de tomaten een half uur pruttelen totdat het water is ingedikt en je een saus overhoudt.
  • Pureer de saus eventueel, als je een gladde saus wilt.
  • Breng de saus eventueel verder op smaak met verse basilicum en wat Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Dit is een heerlijke pastasaus voor kinderen. De cherrytomaten geven een zoete smaak. 
  • Kinderen vinden het vaak lekker als de saus is gepureerd en er geen stukjes in zitten. Kleine moeite, groot effect :). 
Recept voor vega pasta rode saus
Pasta met zelfgemaakte rode saus