Pasta rode pesto
Eerder deelde ik al een heerlijke recept van de pasta rode pesto. Een makkelijke doordeweekse maaltijd die ook nog eens enorm kidsproof is. Vaak zijn kinderen dol op pasta met rode saus. Deze zelfgemaakte pesto is gezond en heel snel klaar.
Pasta rode pesto met vegetarische stukjes
Naast het bovengenoemde recept, heb ik ook de variant met vegetarische stukjes. Voor degenen die mij al langer volgen weten dat ik dol ben op de Peas Maker stukjes. Deze vegetarische stukjes zitten bomvol eiwitten en is wat mij betreft een ideale vleesvervanger. Voor dit gerecht heb ik ervoor gekozen om de stukjes niet te marineren, maar alleen even op te bakken. Combineer dit met de zelfgemaakte pesto en buffelmozzarella en je hebt een heerlijke maaltijd.
Rode pesto zelf maken
Pesto maken moeilijk? Echt niet! Ik vind zelfgemaakte pesto heerlijk! Grill de paprika en tomaatjes in de oven. Daarna pureer je de groenten samen met wat knoflook, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten. Voeg ondertussen wat olijfolie en peper en zout naar smaak toe. En tadaaa, je hebt een lekkere zelfgemaakte pesto! Deze smaakt niet alleen goed door de pasta, maar is ook lekker als dip voor bij de borrel.
Ingrediënten voor pasta rode pesto
- 320 gram (volkoren) penne of een andere pastasoort
- 2 paprika’s rood, oranje of geel
- 500 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels pijnboompiten
- 150 gram buffel mozzarella
- 350 gram gegrilde vegetarische stukjes
Meer vegetarische pasta recepten
Pasta met zelfgemaakte rode pesto en vegetarische stukjes
Ingrediënten
- 320 gram (volkoren) penne of een andere pastasoort
- 2 paprika rood, oranje of geel
- 500 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram zongedroogde tomaten
- olijfolie
- zout
- peper
- 3 eetlepels pijnboompiten
- 150 gram buffel mozzarella
- 350 gram gegrilde vegetarische stukjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een grote ovenschaal klaar.
- Was de paprika en snij in grove stukken. Leg zeg ze in de ovenschaal. Was de cherrytomaatjes en verdeel ze over de paprika. Leg de knoflookteentjes tussen de groente. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Grill de groente in de oven op grillstand. Na 10-20 minuten heb je pruttelende tomaatjes met een klein beetje bruin/zwart velletje.
- Kook intussen je pasta gaar volgens de verpakking, giet af, besprenkel met olijfolie zodat het niet gaat plakken en zet even apart.
- Doe 3/4 van de tomaat en paprika in de blender en pureer deze samen met de knoflookteentjes, zongedroogde tomaten, 2 eetlepels pijnboompitten, wat olijfolie en 3 eetlepels water tot een gladde, smeuige saus.
- Bak de vegetarische stukjes in een koekenpan in een paar minuten gaar.
- Meng de pestosaus en de rest van de gegrilde cherrytomaten en paprika door de pasta. Roer ook de vegetarische stukjes er doorheen. Serveer met stukjes buffel mozzarella en garneer eventueel met verse basilicum.
Kidsproof tips
- Wil je deze pasta nog meer kidsproof hebben? Pureer dan alle paprika en cherrytomaat. Zo heb je een pasta pesto zonder stukjes groente.Â
Review