Een makkelijke salade voor kerst
Bij ons thuis eten we bijna elke dag wel een salade bij de avondmaaltijd. Lekker fris en je krijgt op een makkelijke manier een goede dosis vitamines binnen. Dus waarom niet ook met kerst? Daarbij is deze kerstsalade is ook nog eens heel duurzaam. Lees snel verder!
Heb je de bietentartaar gemaakt? De pompoen Wellington? En ook de gegrilde pompoen? Dan heb je vast nog wat restjes over. Maak er een mooie no waste kerstsalade van! Zo heb je een lekker kerst bijgerecht waar je weinig voor hoeft te doen en je gooit niets weg.
Ingrediënten voor kerstsalade
- 85 gram veldsla
- edamame spread (gemaakt van edamame boontjes)
- restjes bieten tartaar
- restjes gegrilde pompoen
- granaatappelpitjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- zout
- peper
Meer kerst bijgerechten
Kerstsalade meal preppen
Voor deze kerstsalade hoef je weinig te doen. Hij staat in no time op tafel. Wel zo fijn, als je gasten gezellig samen aan tafel zitten. De salade bestaat namelijk uit restjes van andere kerstgerechten. Je kunt de salade dus het beste ter plekke maken. Serveer de dressing apart, dan krijg je een minder natte salade en kun je de sla nog goed bewaren.
Vegetarische kerstrecepten
Ga jij dit jaar een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:
No waste kerstsalade
Ingrediënten
- 85 gram veldsla
- edamame spread
- restjes bieten tartaar
- restjes gegrilde pompoen
- granaatappel
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelcider azijn
- zout
- peper
Instructies
- Verdeel de veldsla op een mooie plank of kom.
- Verdeel de restjes van de bieten tartaar erover. Leg de stukjes gegrilde pompoen erop en garneer met granaatappelpitjes.
- Maak een dressing van de olijfolie en appelciderazijn. Serveer de dressing apart.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zie ik deze salade niet zo snel eten. Je kunt de ingrediënten ook apart in schaaltjes serveren. Misschien dat ze de pompoen en de bieten wel lekker vinden.Â
- Zo niet, dan kun je altijd wat rauwkost serveren.Â
Review