Hoe maak je Amerikaanse coleslaw zelf?
Amerikaanse koolsla kun jij bijna in iedere supermarkt kopen. Koolsla is een salade van kool, wortel en ui, met een mayonaise dressing. Je kunt koolsla heel eenvoudig zelf maken. Wat je hiervoor moet doen? Snij je kool, wortel en ui fijn. Daarbij serveer je een goede dressing. Zo makkelijk is het dus.
De lekkerste Amerikaanse koolsla
Ik maakte mijn eigen Foxilicious variant op Amerikaanse koolsla. Daarvoor heb ik een aantal extra lekkere smaakmakers gebruikt: sriracha, mandarijn en cashewnoten
Sriracha mayonaise bij Amerikaanse koolsla
Traditioneel wordt Amerikaanse koolsalade gemaakt met een dressing van mayonaise, mosterd en azijn. Ik koos dit keer voor een andere Amerikaanse dressing. Namelijk sriracha mayonaise. Sriraha mayo maak je vrij eenvoudig zelf. Je hebt maar drie ingredienten nodig, namelijk: (vegan) mayonaise, srirachasaus en citroensap. Deze drie ingrediënten hoef je alleen maar te mengen. Dan heb je een fantastische salade dressing.
Amerikaanse koolsla vegan maken
Je maakt deze koolsla vegan door vegan mayonaise te gebruiken in plaats van gewone mayonaise op basis van ei.
Koolsla ‘light’ maken
Vind je gewone mayonaise iets te vet? Vervang (een deel van de) mayonaise dan door yogonaise, yoghurt, of huttenkase.
Ingrediënten voor de lekkerste Amerikaanse coleslaw
Voor deze koolsla haal je de volgende ingrediënten in huis voor een bijgerecht voor 4 personen:
- 200 gram rode kool
- 150 gram witte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
- 200 gram wortels
- 2 mandarijnen
- 1 handje cashewnoten
- 4 eetlepels (vegan) mayonaise
- 1 eetlepels sriracha saus
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- peper
Meer vegetarische salade recepten
Ben jij ook zo gek op salades? Probeer dan ook eens één van mijn andere vega salade recepten.
Amerikaanse koolsla met sriracha mayo
Ingrediënten
- 200 gram rode kool
- 150 gram kool witte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
- 200 gram wortel
- 2 mandarijnen
- 1 handje cashewnoten
- 4 eetlepels (vegan) mayonaise
- 1 eetlepels sriracha saus
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- peper
Instructies
- Snij de kool in dunne reepjes. Dit werkt heel goed in de food processor van de keukenmachine. Rasp de wortel. Pel de mandarijnen en snij doormidden. Doe de groenten bij elkaar in een slakom.
- Roer de srirachasaus en de citroensap door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de cashewnoten over de salade. Schenk de dressing erover.
Kidsproof tips
- Ik moest even goed nadenken hoe je deze koolsla kidsproof kunt maken. Mijn ervaring is namelijk dat kinderen niet echt van kool houden. De dressing doet al wel veel merk ik, maar Joppe heeft toch liever een bakje rauwkost. Mijn kidsproof tip is daarom ook om een bakje rauwkost te maken met de wortel en mandarijn die je ook voor de salade gebruikt.
Review