Deze boerenkoolsalade is een salade die is ontstaan door een paar restjes die ik had van mijn boerenkool risotto met pecorino. Dit jaar heb ik voor mezelf ten doel gesteld om vaker te experimenteren met boerenkool. Geen klassieke stamppot, maar salades, risotto’s, hartige taarten, curry’s, omelets, enzovoorts. Ik maakte de boerenkool risotto met champignons en pecorino. Een heerlijke combinatie! Ik had nog wat boerenkool en champignons over van mijn boerenkool risotto. In de koelkast lag nog een paprika en zo ontstond deze salade. De salade is echt heel erg lekker, je hebt er niet eens een dressing voor nodig!
Boerenkoolsalade van leftovers: champignons, paprika en pecorino
Wil jij eens iets anders met boerenkool dan stamppot? Of heb je een restje boerenkool over? Probeer dan deze simpele boerenkoolsalade! Makkelijk om te maken en super smaakvol met de pecorino. Een heerlijke lunch of bijgerecht!
Portiespersonen
Ingrediƫnten
- 150 gram boerenkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignon
- 1 halve paprika
- 50 gram pecorino kaas
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Snij de ui fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een hapjespan.
- Voeg de boerenkool toe aan de ui (als je verse boerenkool hebt, moet je deze eerst nog even fijn snijden). Roerbak de boerenkool 2 minuten. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe aan de boerenkool. Bak nog 1 minuut mee. Doe de boerenkool in een saladekom.
- Snij de champignons in plakjes en bak deze in wat olijfolie goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de champignons toe aan de boerenkool.
- Snij de paprika in stukjes. En voeg deze toe aan de boerenkool. Breng nu op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Rasp de pecorino over de salade en je bent klaar!
Kidsproof tips
- Dit is niet het meest kidsproof recept. Salades van boerenkool zijn bij ons thuis in elk geval niet favoriet bij kids. Ik maak meestal een apart bakje met wat extra paprika en champignons voor kinderen.Ā
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review