Vegetarische knolselderijsoep
Ik ben gek op soepen! Daarom deel ik deze lekkere knolselderijsoep. En net als dat ik dol ben op soep, ben ik ook dol op meal preppen. Zo fijn om gerechten vooraf klaar te kunnen maken, dan staan ze ’s avonds echt in een handomdraai op tafel. En met kids in huis is dat extra fijn!
Knolselderij: een vergeten groente
Knolselderij is een van de vergeten groenten. Echt zonde dat we deze groente zo weinig eten. Knolselderij is een van de kern ingrediënten van erwtensoep. Maar naast erwtensoep zijn er weinig knolselderij klassiekers. Je ziet deze groente gelukkig wel vaker op de menukaart van (vegetarische) restaurants. Het is namelijk een prachtige groente met een romige, nootachtige smaak.
Meer inspiratie voor recepten met knolselderij
Ik vind knolselderij heerlijk! De aromatische, lichtzoete smaak is een goede basis voor soepen. Het is bijvoorbeeld een echte smaakmaker in een soep met zoete aardappel. Eén van mijn favoriete recepten met knolselderij is mijn vegetarische kapsalon. De doner heb ik gemaakt van knolselderij, met zelfgemaakte shoarma kruiden. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee!
Makkelijke en snelle knolselderijsoep
Nu is het tijd voor de knolselderijsoep! Deze soep is ontzettend makkelijk om te maken en staat binnen 20 minuten op tafel. Deze vegetarische soep is perfect als lunch of diner in de winter. Serveer de soep met wat zelfgemaakte croutons die je bakt terwijl de soep kookt!
Romige en zachte knolselderijsoep
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 knolselderij
- 2 blokjes groenten bouillon (+ 1 liter water)
- 125 ml slagroom
- peper
- zout
Salieboter
- 20 gram roomboter
- 1 handje verse salie
Optioneel, om te garneren
- zelfgemaakte croutons
Instructies
- Schil de ui en snipper deze fijn. Hak ook de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook kort aan in wat olijfolie in een grote soeppan.
- Schil de knolselderij en snij deze in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Let op: alle bruine en ‘harige’ stukjes moet je van de knolselderij schillen. Voeg de knolselderij toe aan de ui en bak kort mee in de pan.
- Voeg de bouillon en de room toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Salieboter
- Verwarm de roomboter in een (steel)pan. Voeg de verse salie toe en bak een paar minuten mee. Let op dat de boter niet zwart of donker bruin kleurt!
- Serveer de soep met een theelepel salieboter en de salieblaadjes uit de boter.
Optioneel
- Garneer met zelfgemaakte croutons.
Kidsproof tips
- Dit is een super kidsproof soep! Geen stukjes en heerlijk zacht van smaak!
- Laat voor kinderen eventueel de salieboter achterwege in de soepkommen van de kids.
Review