Makkelijke ovenschotel
Ben je op zoek naar een super makkelijke comfortfood maaltijd? Zoek dan niet verder en maak deze ovenschotel met tortellini. Mijn ouders kookten dit laatst toen wij op bezoek waren en ik vond het een super tof gerecht. Waarom?
- Het is makkelijk te mealpreppen. Je maakt het van tevoren en hoeft het alleen nog op te warmen in de oven na een lange dag werken of thuis met de kids
- De dragon kruiden geven een heerlijke twist aan het gerecht
- Tortellini is natuurlijk super lekker
- Tortellini eet zo makkelijk met de handen voor kids
- Champignons, erwtjes en paprika zijn altijd goed
- Het laagje geraspte kaas maakt het heerlijke knapperig
- Het sausje is gemaakt met melk ipv room, dus het is ook nog behoorlijk verantwoord
- En niet geheel onbelangrijk: het is super snel en makkelijk om te maken
Wat wil je nog meer? Ik zette dit gerecht dus bovenaan mijn to cook lijst en vandaag deel ik het recept met je! Joppe en Jolijn hebben hun vingers erbij opgegeten en ook wij vonden het heerlijk. Ik had geluk dat er nog wat over was voor het eten, want Joppe had tijdens het koken al flink wat uit de ovenschaal gesnoept.
Kidsproof recepten
Ben je op zoek naar makkelijke, snelle recepten voor het hele gezin? Ik heb enorm veel lekkere kidsproof recepten voor je! Ik ben dol op eenpansgerechten. Ze zijn snel klaar, makkelijk om te maken en vaak vinden kinderen deze heerlijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van een eenpanslasagne? Of een heerlijke eenpansmaaltijd met orzo?
Meer ovenschotels
Vegetarische ovenschotel met tortellini
Ingrediënten
- 1 ui
- 650 gram champignon een grote en een kleine verpakking
- 2 rode paprika
- 3 theelepels dragon vers, of gedroogd
- 300 gram doperwt uit de diepvries
- olijfolie
- 200 ml melk
- 2 theelepels maizena
- 50 gram geraspte kaas
- 250 gram vegetarische tortellini vers of gedroogd
- 0,5 blokje groente bouillon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
- Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Bak de groente (muv de tuinerwten)5-10 minuten in een scheut olijfolie in een hapjespan. De groente moet gaar zijn, maar nog niet slap worden.
- Voeg de erwten, de melk en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook. Verdik de saus door een papje van maizena met 2 theelepels maizena en 2 theelepels koud water te maken en toe te voegen aan de saus. Breng op smaak met zout, peper en dragon.
- Doe de tortellini in de ovenschaal en schenk de groentesaus erover. Bestrooi met geraspte kaas en bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
Kidsproof tips
- Dit gerecht is super kidsproof! Kinderen eten hun vingers erbij op.
- Houdt jouw kind niet van paprika of champignon? Je kunt deze vervangen door courgette, of kort gekookte broccoli, of spinazie.
Review