Zomerse salade
Hierbij deel ik een heerlijke salade met halloumi. Ik vind dit een typische zomerse salade. Het zoete seizoensfruit en de zoute kaas is een top combi! Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik een enorme salade fan. En deze salade met halloumi is een grote favoriet! Het leuke aan mijn salades is, dat ze vaak ‘per ongeluk’ ontstaan. Ik kijk gewoon wat er op de fruitschaal en in de groentela ligt en dan maak ik daar iets lekkers mee. En zo gebeurde dat ook met deze salade! Check vooral ook mijn andere saladerecepten voor nog meer lekkers!
Wat is halloumi?
Halloumi smaakt top in salades, maar wat is het nou eigenlijk? Halloumi is een witte kaas die geproduceerd wordt op Cyprus. Het is een mix van geiten- en schapenmelk. De smaak komt in de buurt van feta, maar de structuur lijkt meer op mozzarella. De fijne eigenschap van halloumi is dat deze perfect is om te bakken en grillen! In tegenstelling tot andere kazen, smelt halloumi niet. Op deze manier krijg je een heerlijk knapperig kaasje waarmee je je salade kunt upgraden!
Recept inspiratie met halloumi
De lekkerste dressing
Onmisbaar in een lekkere salade is een goede dressing! Ik hou van ervan om te variëren, maar de basis van veel dressings is een goede olijfolie. Wil je een wat romigere dressing? Kies dan voor yoghurt. Wil je een lekkere, frisse dressing? Voeg dan wat citroensap toe. Ik heb hier een heerlijk recept voor je voor een goede sladressing!
Salade met aardbei, wilde perzik, avocado en halloumi
Ingrediënten
- 1 krop sla
- 125 gram aardbei
- 1 avocado
- 100 gram halloumi
- 3 wilde perzik
Dressing
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel appelstroop
Optioneel, om te garneren
- 4 stengels bieslook
Instructies
- Was en droog de sla en scheur in grove stukken.
- Was en snij de aardbeien en wilde perzik in partjes. Snij de avocado in dunne plakken en snij ook de halloumi in plakken. Verdeel het fruit over de salade.
- Verwarm een grillijzer en vet in met wat olijfolie. Bak de halloumi aan beide kanten gaar totdat er mooie zwarte grillstrepen ontstaan. Dit duurt meestal 5 minuten.
- Maak een dressing van de olijfolie, yoghurt en appelstroop. Besprenkel de dressing over de salade.
Optioneel, om te garneren
- Knip de bieslook in kleine stukjes en strooi over de salade.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen houden helaas nog niet van sla, maar wel van de rest van de ingrediënten. Ik geef ze daarom een bakje zonder sla en dressing. Het fruit vinden ze heerlijk bij het avondeten!
Review