Simpel en lekker vegetarisch recept

Deze gebakken gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais is een ideaal, lekker en snel recept voor doordeweeks. Ik heb dan niet altijd zin en tijd om uitgebreid te koken, maar wil het liefst wel elke avond lekker eten.. Dit recept is ontstaan op een dag waarop ik weinig zin had om lang in de keuken te staan en al helemaal geen zin had om boodschappen te doen. Ik had nog gnocchi, mais en cherrytomaat liggen en die moesten eraan geloven. Zo ontstond een nieuw lievelingsgerecht van mijn kids! En ik moet zeggen, ik ben zelf ook echt fan!

Vegetarische pasta recept

Verse gnocchi

Ik maakte dit recept met verse gnocchi. Deze heeft een hele korte kooktijd en kun je daarom ook heel goed bakken. Ik heb de gnocchi dus niet gekookt, maar in een hapjespan gebakken. Dat geeft een extra lekkere smaak aan de gnocchi en past goed bij de gegrilde cherrytomaat. Ik en dol op deze manier van gnocchi bereiden! Hieronder zie je een aantal recepten waarbij ik de gnocchi ook heb gebakken. Onwijs smaakvol!

Gebakken gnocchi met pesto en gegrilde cherrytomaat
Op zoek naar een makkelijk en smaakvol vegetarisch pastarecept? Probeer dan deze gebakken gnocchi met zelfgemaakte pesto en gegrilde cherrytomaatjes. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een top maaltijd.
Bekijk recept
Gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen en buffel mozzarella
Recepten met gebakken gnocchi kun je niet genoeg hebben. Het is namelijk zo gruwelijk lekker. Met deze gebakken gnocchi met tuinbonen, sperziebonen, buffel mozzarella en pesto maak je je eters blij. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept

Mais uit blik, of vers?

Ik had toevallig nog twee maïskolven uit mijn biologische groentetas in de groentela liggen. Ik ben daarom voor verse mais gegaan. Maar dat is ook wel meteen een stuk tijdrovender. Voor de doordeweekse maaltijd zou ik daarom ook zeker voor maïs uit blik kiezen!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer pastarecepten

Ben jij net als ik een enorme fan van pasta? Dan heb ik nog veel meer lekkere gerechten voor je! Mijn website staat bomvol heerlijke vegetarische pastarecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pasta met champignon-roomsaus, pasta stroganoff of deze pasta met pompoen en burrata? Stuk voor stuk mega lekkere pastarecepten die ik je zeker aan kan raden!

Een overzicht van mijn 10 favoriete pastarecepten? Deze vind je hier!

Gebakken gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais

Deze gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais is een super makkelijk en smaakvol vegetarisch gerecht. Met deze maaltijd heb je met gemak je dagelijkse portie groente binnen. Kinderen likken hun vingers af bij deze Italiaanse pasta.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordGnocchi, Kidsproof, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 4 teentje knoflook
  • 1000 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepel witte balsamico azijn
  • olijfolie
  • 350 gram mais uit blik, of 2 maiskolven (kost iets meer tijd)
  • 1000 gram verse gnocchi
  • 15 gram verse basilicum
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand. Zet een ovenschaal klaar.
  • Doe de cherrytomaat in de ovenschaal. Besprenkel flink met olijfolie en de balsamico azijn en bestrooi met zout en peper. Schil de knoflookteentjes en maak met een mes wat inkepingen. Leg de teentjes in de ovenschaal en rooster de tomaatjes 10-15 minuten in de oven op de grillstand tot ze wat gerimpeld zijn. Verwijder de knoflookteentjes.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Giet de maïs af en grill de maiskorrels een paar minuten in de hapjespan. Haal de maïs uit de pan en zet even apart.
    Gebruik je rauwe maïskolven? Kook de maïskolven dan 30 minuten in ruimkokend water, snij de korrels van de kolf en bak deze nog even in een hapjespan.
  • Verhit intussen een scheut olijfolie in de hapjespan en bak hierin de gnocchi in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig. Doe het vocht van de tomaten bij de gnocchi en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gnocchi met de gegrilde tomaat en mais en garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • De meeste kinderen vinden deze gnocchi vaak heerlijk, het bestaat namelijk uit pasta, tomaat en mais. Wat wil een kind nog meer? 
  • Je kunt de cherrytomaten eventueel pureren als je kind niet van losse tomaat houdt. 
Vegetarische pasta recept
Gebakken gnocchi met gegrilde tomaat en mais