Simpel en lekker vegetarisch recept
Deze gebakken gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais is een ideaal, lekker en snel recept voor doordeweeks. Ik heb dan niet altijd zin en tijd om uitgebreid te koken, maar wil het liefst wel elke avond lekker eten.. Dit recept is ontstaan op een dag waarop ik weinig zin had om lang in de keuken te staan en al helemaal geen zin had om boodschappen te doen. Ik had nog gnocchi, mais en cherrytomaat liggen en die moesten eraan geloven. Zo ontstond een nieuw lievelingsgerecht van mijn kids! En ik moet zeggen, ik ben zelf ook echt fan!
Verse gnocchi
Ik maakte dit recept met verse gnocchi. Deze heeft een hele korte kooktijd en kun je daarom ook heel goed bakken. Ik heb de gnocchi dus niet gekookt, maar in een hapjespan gebakken. Dat geeft een extra lekkere smaak aan de gnocchi en past goed bij de gegrilde cherrytomaat. Ik en dol op deze manier van gnocchi bereiden! Hieronder zie je een aantal recepten waarbij ik de gnocchi ook heb gebakken. Onwijs smaakvol!
Mais uit blik, of vers?
Ik had toevallig nog twee maïskolven uit mijn biologische groentetas in de groentela liggen. Ik ben daarom voor verse mais gegaan. Maar dat is ook wel meteen een stuk tijdrovender. Voor de doordeweekse maaltijd zou ik daarom ook zeker voor maïs uit blik kiezen!
Meer pastarecepten
Ben jij net als ik een enorme fan van pasta? Dan heb ik nog veel meer lekkere gerechten voor je! Mijn website staat bomvol heerlijke vegetarische pastarecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pasta met champignon-roomsaus, pasta stroganoff of deze pasta met pompoen en burrata? Stuk voor stuk mega lekkere pastarecepten die ik je zeker aan kan raden!
Een overzicht van mijn 10 favoriete pastarecepten? Deze vind je hier!
Gebakken gnocchi met gegrilde cherrytomaat en mais
Ingrediënten
- 4 teentje knoflook
- 1000 gram cherrytomaten
- 2 eetlepel witte balsamico azijn
- olijfolie
- 350 gram mais uit blik, of 2 maiskolven (kost iets meer tijd)
- 1000 gram verse gnocchi
- 15 gram verse basilicum
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand. Zet een ovenschaal klaar.
- Doe de cherrytomaat in de ovenschaal. Besprenkel flink met olijfolie en de balsamico azijn en bestrooi met zout en peper. Schil de knoflookteentjes en maak met een mes wat inkepingen. Leg de teentjes in de ovenschaal en rooster de tomaatjes 10-15 minuten in de oven op de grillstand tot ze wat gerimpeld zijn. Verwijder de knoflookteentjes.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Giet de maïs af en grill de maiskorrels een paar minuten in de hapjespan. Haal de maïs uit de pan en zet even apart. Gebruik je rauwe maïskolven? Kook de maïskolven dan 30 minuten in ruimkokend water, snij de korrels van de kolf en bak deze nog even in een hapjespan.
- Verhit intussen een scheut olijfolie in de hapjespan en bak hierin de gnocchi in ongeveer 10 minuten goudbruin en knapperig. Doe het vocht van de tomaten bij de gnocchi en roer goed door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Serveer de gnocchi met de gegrilde tomaat en mais en garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- De meeste kinderen vinden deze gnocchi vaak heerlijk, het bestaat namelijk uit pasta, tomaat en mais. Wat wil een kind nog meer?
- Je kunt de cherrytomaten eventueel pureren als je kind niet van losse tomaat houdt.
Review