Bloemkool pizza met 4 verschillende vega toppings

bloemkool pizza

Pizza, wie houdt er nou niet van? Wij hebben een pizzaoven in de tuin, dus in de zomer hebben wij regelmatig pizza feestjes. Afgelopen zomer heb ik van een van de bakkers van Elsenburg & Sebastiani een fantastisch recept geleerd om de lekkerste pizzabodems te maken. Helaas wel een erg bewerkelijk recept waarbij het deeg meerdere dagen moet rijzen. Zoveel tijd heb ik niet altijd, dus soms kies ik voor de makkelijke weg. Onlangs probeerde ik voor het eerst kant en klare bodems op basis van bloemkool. Ik was hier al een tijdje erg benieuwd naar! Ik moet zeggen dat ze super lekker waren! Binnenkort ga ik proberen om zelf pizzabodems van bloemkool te maken, maar voor nu deel ik 4 super lekkere vegetarische pizza’s met kant en klaar bloemkool bodem!

bloemkool pizza

Bloemkool pizza met 4 verschillende vega toppings

Met kant en klare bloemkool bodems maak je de lekkerste en behoorlijk gezonde vegetarische pizza’s. Ik deel vandaag 4 verschillende fantastische toppings voor je vegetarische pizza. 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Bloemkool, Courgette, Granaatappel, Kidsproof, Peer, Pizza, Rode kool, Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 bloemkool bodems
  • 150 ml creme fraiche
  • Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella

Voor de rode kool pizza

  • 1 handje gesneden rode kool
  • 0,25 rode ui

Voor de peer pizza

  • 0,5 peer
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel honing
  • tijm

Voor de appel pizza

  • 0,5 appel
  • 25 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel honing
  • tijm

Voor de courgette pizza

  • 0,25 courgette

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier klaar. Bak de pizzabodems 2 minuten voor op 180 graden. 
  • Smeer de bodems in met een laag creme fraiche. Snij de bodems doormidden, zodat je vier halve pizza’s hebt.  Snij de mozzarella in kleine stukjes, de courgette in dunne plakjes, de ui fijn, de appel en peer in dunne plakjes.  
    Beleg nu elke helft:
  • Rode kool:
    Strooi de rode kool en rode ui over de pizza. Beleg met 1/2 van de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. 
  • Peer:
    Beleg de pizza met de peer en kruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met honing en wat tijm. 
  • Appel:
    Beleg de pizza met de appel en kruimel de geitenkaas erover. Besprenkel met honing en wat tijm. 
  • Courgette:
    Beleg de pizza met de courgettes en 1/2 van de mozzarella. Breng op smaak met zout en peper. 

Kidsproof tips

  • Bij kinderen doen peer en appel pizza’s het vaak goed. Is jouw kind geen fan van geitenkaas? Vervang deze dan door mozzarella of Parmezaanse kaas. 

Voedingswaarde

Calorieën: 510kcal

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling




2 reacties op Bloemkool pizza met 4 verschillende vega toppings