Mac ‘n cheese is het ultieme comfortfood voor vele volwassenen en kinderen: macaroni en kaas met een krokant laagje uit de oven. Niet echt gezond, maar wel heel lekker! Deze mac ‘n cheese versie met broccoli is iets gezonder en minstens zo lekker. Nog steeds geen ontzettend gezonde maaltijd, vanwege de hoeveelheid kaas en macaroni, maar met deze variant op de klassieke ovenschotel krijg je op z’n minst wat groente binnen ;). Voor kinderen is dit een handige manieren om wat groenten te voeren, want de broccoli is nauwelijks te zien. Dit is een heerlijk vegetarisch recept voor pastaliefhebbers!
Porties: personen
Ingrediënten
- 240 gram macaroni
- 600 gram broccoli
- 25 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 150 ml halfvolle melk
- 150 ml water
- 150 gram geraspte kaas
- 1 blokje groentenbouillon
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
- Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de broccoli in roosjes en kook deze in 6 minuten gaar met een half bouillonblokje. Giet de broccoli af en hak ze klein.
- Maak je kaassaus door een roux te maken. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg steeds wat melk toe en roer goed door. Roer vervolgens beetje bij beetje water door de saus totdat je een mooie gladde saus krijgt. Voeg de rest van het bouillonblokje toe en breng op smaak met wat zout en peper. Roer 2/3 van de geraspte kaas door de saus.
- Meng nu de pasta en de broccoli door de kaassaus. Doe alles in de ovenschaal en strooi het restant van de kaas erover. Bak in 15 minuten in de oven tot er een mooi goudbruin korstje ontstaat.
Kidsproof tips
- Deze ovenschotel is al erg kidsproof.
Voedingswaarde
Calorieën: 388kcal
* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review