Deze chili soep is de nieuwe lievelingssoep in huize Foxilicious! Ik maak regelmatig een lekkere vegetarische soep. Het is ideaal om bijvoorbeeld restjes groenten op te maken, zonde om weg te gooien natuurlijk. De kids hier zijn dol op soep en het is ontzettend makkelijk om te meal preppen. Win-win!

Koken uit de voorraadkast

Deze chili soep is ontstaan doordat ik mijn voorraad kast aan het opruimen was. Ik had tomatenblokjes, mais en bonen en dus de perfecte ingrediënten voor een chili sin carne. Maar de kids hadden zin in soep, dus ik bedacht ter plekke deze vegetarische chili soep! En dat bleek een hit! Een paar dagen later heb ik deze soep meteen nog eens gemaakt. En voor Jolijns verjaardag, een week erna nog een keer.

Mexicaanse kruidenmix voor chili soep

Het geheime ingrediënt voor deze soep is eigenlijk wel mijn Mexicaanse kruidenmix. Deze is homemade en ik zorg er altijd voor dat ik een voorraadje in de kast heb staan. Wij eten met grote regelmaat Mexicaans en voor wie mij een beetje kent… ik hou niet zo van koken met pakjes en zakjes. Deze kruidenmix is dus onmisbaar in de keuken (en heel makkelijk om te maken!).

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten chili soep

  • 3 eetlepels olijfolie
  • rode ui
  • teentje knoflook
  • paprika
  • 175 gram orzo
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix 
  • 3 blokjes groente bouillon +1,5 liter kokend water
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 0,5 eetlepel limoensap
  • 400 gram zwarte bonen of kidney bonen; 265 gram uitlekgewicht
  • 150 gram mais 140 gram uitlekgewicht
  • zout

Meer vegetarische soepen

Wortel harissa soep
Een heerlijk smaakvolle wortelsoep met harissa. Deze vegetarische soep heeft een vleugje Midden-Oosten in zich door de harissa, komijn en koriander. De kokosmelk maakt de soep lekker romig en zorgt er bovendien voor dat het een plantaardige soep is.
Bekijk recept
Vegetarische goulashsoep met linzen
Dit is een heerlijke comfort food maaltijd. Een verwarmende vegan goulashsoep met linzen. De soep is rijk gevuld en door de linzen en aardappel is de soep ook lekker vullend. Ook geschikt voor een plantaardig dieet!
Bekijk recept
Vegetarische champignonsoep
Deze champignonsoep is vegetarisch en super makkelijk om zelf te maken. De soep is lekker romig. Maak deze comfy champignonsoep in minder dan 20 minuten.
Bekijk recept

Meer Mexicaanse recepten

Vegetarische enchilada’s: wraps gevulde met zoete aardappel, mais en bonen
Deze vegetarische enchilada's zijn een must om te proberen. De wraps zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, mais en bonen. Super simpel om te maken, met ingredienten die je bijna allemaal in de voorraad kast hebt staan. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het hele gezin! 
Bekijk recept
Vegetarische wraps met gegrilde pompoen, linzen en guacamole
Een heerlijke Tex Mex maaltijd met gegrilde pompoen, linzen en guacamole. Deze wraps kun je zowel warm als koud eten. Heerlijk voor de herfst en winter. Serveer de tortilla's als monkey platter en laat iedereen z'n eigen tortilla samen stellen.
Bekijk recept
Vegetarische fajita’s met pulled jackfruit en snijbonen
Dit is een heerlijk verrassende vegetarische Tex Mex maaltijd met pulled jackfruit en snijbonen. Maak de fajita's compleet en vul ze met kidneybonen, mais, paprika, avocado en crème fraîche. Dit is een feestje op tafel!
Bekijk recept

Chili soep met orzo

Chili sin carne, maar dan als soep. Deze vegetarische chili soep maak je van bonen, mais, tomaten en Mexicaanse kruiden. Er gaat wat orzo in voor extra vulling en bite. Deze soep is super makkelijk om te maken en een echt smaakbommetje.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenMexicaans, Texmex
TrefwoordChili sin carne, Chili soep, Kidsproof, Soep, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 175 gram orzo
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix of taco kruiden
  • 3 blokjes groente bouillon +1,5 liter kokend water
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 0,5 eetlepel limoensap
  • 400 gram zwarte boon of kidney bonen; 265 gram uitlekgewicht
  • 150 gram mais 140 gram uitlekgewicht
  • zout

Optioneel, om te garneren

  • verse koriander
  • geraspte kaas
  • creme fraiche

Instructies

  • Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Doe de ui, knoflook en paprika in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de groente bouillon, tomaten puree, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix, limoensap en orzo toe en kook ongeveer 8 minuten.
    Giet de bonen en mais af en voeg na 8 minuten toe aan de soep. Kook nog eens 5 minuten tot de orzo gaar is.
    Voeg eventueel nog extra zout of Mexicaanse kruiden toe naar smaak.
  • Garneer optioneel met wat verse koriander, geraspte kaas en creme fraiche.

Kidsproof tips

  • Mijn kids maak je wel blij met soep. En ook met Mexicaans eten, dus deze soep is bij ons thuis een schot in de roos. 
  • Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de soep, dan heb je de stukjes discussie niet!