Deze chili soep is de nieuwe lievelingssoep in huize Foxilicious! Ik maak regelmatig een lekkere vegetarische soep. Het is ideaal om bijvoorbeeld restjes groenten op te maken, zonde om weg te gooien natuurlijk. De kids hier zijn dol op soep en het is ontzettend makkelijk om te meal preppen. Win-win!
Koken uit de voorraadkast
Deze chili soep is ontstaan doordat ik mijn voorraad kast aan het opruimen was. Ik had tomatenblokjes, mais en bonen en dus de perfecte ingrediënten voor een chili sin carne. Maar de kids hadden zin in soep, dus ik bedacht ter plekke deze vegetarische chili soep! En dat bleek een hit! Een paar dagen later heb ik deze soep meteen nog eens gemaakt. En voor Jolijns verjaardag, een week erna nog een keer.
Mexicaanse kruidenmix voor chili soep
Het geheime ingrediënt voor deze soep is eigenlijk wel mijn Mexicaanse kruidenmix. Deze is homemade en ik zorg er altijd voor dat ik een voorraadje in de kast heb staan. Wij eten met grote regelmaat Mexicaans en voor wie mij een beetje kent… ik hou niet zo van koken met pakjes en zakjes. Deze kruidenmix is dus onmisbaar in de keuken (en heel makkelijk om te maken!).
Ingrediënten chili soep
- 3 eetlepels olijfolie
- rode ui
- teentje knoflook
- paprika
- 175 gram orzo
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
- 3 blokjes groente bouillon +1,5 liter kokend water
- 400 gram tomatenblokjes
- 140 gram tomatenpuree
- 0,5 eetlepel limoensap
- 400 gram zwarte bonen of kidney bonen; 265 gram uitlekgewicht
- 150 gram mais 140 gram uitlekgewicht
- zout
Meer vegetarische soepen
Meer Mexicaanse recepten
Chili soep met orzo
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 175 gram orzo
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix of taco kruiden
- 3 blokjes groente bouillon +1,5 liter kokend water
- 400 gram tomatenblokjes
- 140 gram tomatenpuree
- 0,5 eetlepel limoensap
- 400 gram zwarte boon of kidney bonen; 265 gram uitlekgewicht
- 150 gram mais 140 gram uitlekgewicht
- zout
Optioneel, om te garneren
- verse koriander
- geraspte kaas
- creme fraiche
Instructies
- Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan. Snij de ui en knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Doe de ui, knoflook en paprika in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
- Voeg de groente bouillon, tomaten puree, tomatenblokjes, Mexicaanse kruidenmix, limoensap en orzo toe en kook ongeveer 8 minuten. Giet de bonen en mais af en voeg na 8 minuten toe aan de soep. Kook nog eens 5 minuten tot de orzo gaar is. Voeg eventueel nog extra zout of Mexicaanse kruiden toe naar smaak.
- Garneer optioneel met wat verse koriander, geraspte kaas en creme fraiche.
Kidsproof tips
- Mijn kids maak je wel blij met soep. En ook met Mexicaans eten, dus deze soep is bij ons thuis een schot in de roos.Â
- Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de soep, dan heb je de stukjes discussie niet!
Review