Recept voor Vegan Hongaarse goulash
Traditioneel gezien is Hongaarse goulash absoluut geen vegetarisch gerecht. Goulash is een min of meer een stoofschotel die vaak wordt gemaakt met rundvlees. Het vlees wordt hierbij gegaard in een saus op basis van o.a. paprika en tomaten en dit laat je (heel) lang stoven. Minimaal zo’n 2 tot 3 uur, soms zelfs langer. Het is gebruikelijk om hier rijst, aardappelpuree of brood bij te serveren.
Snelle vegetarische goulash
Goulash uren laten sudderen, stoven, pruttelen… geef het beestje maar een naam. Het traditionele recept voor Hongaarse goulash vergt in ieder geval behoorlijk wat tijd. Hier heb ik een oplossing voor bedacht! Een vegetarische variant van goulash, vegetarische goulash met linzen.
Een gerecht dat binnen een half uur op tafel staat en minstens net zo lekker is dan ‘traditionele’ goulash. Voor dit recept heb ik linzen als vleesvervanger gebruikt en heb ik door middel van gerookte paprika een super lekkere rooksmaak aan de saus kunnen geven!
Goulashsoep voor het hele gezin
Deze goulashsoep heb ik geĆÆnspireerd op mijn vegetarische goulash met linzen. Ook voor dit recept heb linzen gebruikt als vleesvervanger. De basis is min of meer hetzelfde, maar de verhoudingen heb ik hier en daar een beetje aangepast. Dit recept voor goulashsoep doet zeker niet onder aan de vegetarische goulash met linzen. Sterker nog, ik denk dat dit recept zelfs een voordeel met zich meedraagt. Mocht jouw kind niet van ‘stukjes’ houden, dan is een maaltijdsoep natuurlijk het ideale gerecht waar je even de staafmixer doorheen kunt halen! Zo gepiept :).
Hoe maak je vegan goulash soep?
Naast dat deze versie van goulash soep vegetarisch is, is het ook nog eens vegan! De linzen zijn een plantaardige vleesvervanger en de rest van de ingrediĆ«nten bestaan vooral uit diverse kruiden, zoals gerookte paprikapoeder, laurierblad, tijm en komijnzaad. De basis van de soep is gemaakt met groentebouillon, tomatenpuree en sojasaus aangevuld door paprika’s, tomatenblokjes en aardappels. Door de aardappels en de linzen wordt deze soep een volwaardige maaltijdsoep die lekker vullend is. Serveer er eventueel nog wat brood bij en je bent good to go. Een heerlijke vegan maaltijdsoep!
De lekkerste maaltijdsoepen
Op zoek naar nog meer vegetarische of vegan maaltijdsoepen? Bekijk een deze pagina: alle soeprecepten. Laat je volop inspireren met de lekkerste en meest gevarieerde soepen! Van vegan ākaassoepā met broccoli tot noedelsoep met bloemkool en peultjes. Een absolute aanrader voor de soepkoppen onder ons ;)!
Vegetarische goulashsoep met linzen
Ingrediƫnten
- olijfolie
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 grote paprika kleur naar keuze
- 1 eetlepel tarwebloem
- 400 ml tomatenblokjes
- 70 gram tomatenpuree
- 200 gram aardappel vastkokend
- 1 liter water
- 2 blokjes groente bouillon
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 laurierblaadjes
- zout
- peper
- 130 gram linzen uitlekgewicht, blik van 200 gram
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Was de paprika. Snij de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Doe alles in de soeppan, roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken. Strooi de bloem over de groente en roer goed door.
- Schil de aardappels en snij ze in stukjes van ongeveer 2×2 cm. Voeg nu de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Voeg ook de bouillonblokjes, het water, de sojasaus, paprikapoeder, gerookt paprikapoeder, tijm, komijn en laurierblaadjes toe. Voeg tot slot ook de aardappels toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen, tot de aardappels gaar zijn. Voeg na 10 minuten de uitgelekte linzen toe en laat deze de laatste 5 minuten nog even mee pruttelen. Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen hebben hun vingers afgelikt bij deze soep! Zo lekker vonden ze het. En wij ook :).Ā
- Houdt jouw kind niet van ‘stukjes’? Dan kun je de soep pureren. Het heeft dan wat minder bite, maar voorkomt wel de nodige ongewenste discussie.Ā
Review