Veelzijdige vegetarische wraps

Vegetarische wraps zijn hier thuis een absolute favoriet! Je kunt oneindig veel variëren met de vulling ervan, met sausjes kun je helemaal los gaan en zowel warm als koud is het een perfecte basis voor een lunchgerecht of avondmaaltijd. Vegetarische wraps in combinatie met pompoen is al helemaal te gek! Kortom, wraps zijn áltijd een goed idee als je het mij vraagt!

Winterse wrap recepten

Dit recept voor vegetarische wraps met gegrilde pompen, linzen en guacamole is een heerlijk gerecht voor zowel de herfst als de winter! Dit recept is geïnspireerd op wrap recepten die ik eerder op mijn blog heb geplaatst. De wraps met gegrilde pompoen, zwarte bonen, guacamole en vega nuggets en winterse wraps met gegrilde pompoen, koolsla, bonen en guacamole. Omdat deze twee recepten zó goed in de smaak vielen, wilde ik graag weer aan de slag met zowel wraps als pompoen.

Wraps met pompoen

Pompoen heeft van nature een heerlijke zoete smaak. Iets wat vaak in de smaak valt bij kinderen! Door de pompoen te grillen in de oven wordt deze zacht en smeuïg. De pompoen geeft deze maaltijd een super lekkere structuur, een absolute comfort food maaltijd!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Wanneer pompoen in het seizoen is, kan ik er geen genoeg van krijgen! Ben jij ook zo’n fan van pompoen? Check dan eens de link: alle pompoenrecepten. Hier heb ik alle recepten met pompoen voor je op een rijtje gezet! Van de állekkerste pompoenrisotto tot een kleurrijke vegan buddha bowl.

Vegetarische Tex Mex maaltijd

Ik ben gek op Tex Mex maaltijden! Ondanks dat veel Tex Mex maaltijden vlees bevatten, zijn er genoeg vegetarische varianten te bedenken. Voor deze vegetarische wraps heb ik bijvoorbeeld linzen gebruikt. Linzen zijn een ideale plantaardige vleesvervanger en geven gerechten zoals deze extra veel vulling, bite en structuur. Alle peulvruchten zijn trouwens geschikt als vleesvervanger, zwarte bonen, kidney bonen, kikkererwten, noem maar op!

De lekkerste Mexicaanse dips

Om deze vegetarische wraps met pompoen extra lekker te maken, serveer ik er een aantal dips bij. Denk hierbij aan romige creme fraiche, taco saus, guacamole en tomatensalsa. En nee, niet zomaar guacamole en tomatensalsa uit de supermarkt…Weg met kant en klare potje en hallo lekkere en verse dips! Deze maak je heel gemakkelijk zelf in slechts 5 minuten! Check hier de recepten: zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa.

Ook de mexicaanse kruidenmix die ik in dit recept gebruik, maak je heel gemakkelijk zelf!

Een Mexicaanse feestmaaltijd

Serveer de tortilla’s en de vulling apart van elkaar en je hebt binnen no time een Mexicaanse feestmaaltijd op tafel getoverd! Deze Mexicaanse monkey platter is een voorbeeld hiervan. Een heel lekker en gezellig idee waardoor iedereen z’n eigen wrap kan samenstellen. Serveer alles in leuke schaaltjes, kommetjes of kleurrijk tapasservies en laat het feestje maar beginnen!

Vegetarische wraps met gegrilde pompoen, linzen en guacamole

Een heerlijke Tex Mex maaltijd met gegrilde pompoen, linzen en guacamole. Deze wraps kun je zowel warm als koud eten. Heerlijk voor de herfst en winter. Serveer de tortilla's als monkey platter en laat iedereen z'n eigen tortilla samen stellen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
GangHoofdgerecht
TrefwoordGegrilde pompoen, Kidsproof, Linzen, Tortilla, Vegetarisch, Wraps
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 8 volkoren tortilla's
  • 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • 2 paprika
  • 240 gram linzen uit blik; uitlekgewicht. Blik van 400 gram
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden klik hier voor de kruidenmix
  • 100 ml taco saus
  • 1 portie guacamole klik hier voor het recept voor guacamole
  • 1 portie tomaten salsa klik hier voor het recept voor tomaten salsa
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm. Leg de pompoen op de bakplaat. Strooi 1 eetlepel Mexicaanse kruiden erover en besprenkel ruim met olijfolie. Breng extra op smaak met zout en peper. Grill de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven tot de blokjes gaar zijn.
  • Verwarm intussen een scheutje olijfolie in een hapjespan.
  • Snij de ui fijn. Was de paprika en snij in blokjes. Bak de ui en knoflook in de hapjespan. Voeg na 5 minuten de linzen toe. Breng op smaak met 1 eetlepel Mexicaanse kruiden en blus af met 50 ml water. Laat een paar minuten pruttelen.
  • Verwarm je tortilla's in de magnetron, of één voor één in een pan.
  • Serveer de pompoen, guacamole, tomatensalsa, creme fraiche, linzen en taco saus in losse schaaltjes op tafel. Laat iedereen z'n eigen wraps samen stellen.

Kidsproof tips

  • Mexicaanse monkey platter is bij onze kids altijd een succes. Laat de kids zelf bepalen wat ze op hun wrap willen. 
  • Serveer er eventueel nog wat gewone cherry tomaten bij en mais. Dat vinden kids vaak heerlijk.