Basis tomatensaus voor pasta zonder potjes of zakjes
Dit recept moet iedereen een keer maken. Dit is namelijk een super fijne basis tomatensaus voor pastagerechten. Ik hou ervan om zoveel mogelijk te koken zonder pakjes en zakjes. Hierdoor weet je wat je binnen krijgt en het is vaak een stuk goedkoper. Deze basis pastasaus vind ik zelf ook nog eens veel lekkerder dan een kant en klare pot passata in de supermarkt.
Tomatensaus met cherrytomaat
Deze tomatensaus maak je met cherrytomaten. Verder heb je er eigenlijk niets voor nodig. Je hebt er wel een flinke hoeveelheid tomaten voor nodig, maar dan heb je ook wat. Cherrytomaten zijn van nature wat zoeter van smaak dan andere tomaten soorten. Daarom krijg je met cherrytomaten dus een heerlijk zoete pastasaus.
Makkelijke pastasaus
OkƩ, ik geef toe dat een pot passata uit de supermarkt iets makkelijker is dan een pastasaus zelf maken. Maar deze pastasaus is echt ontzettend makkelijk om te maken. Je bent er een half uurtje mee bezig, maar je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. Het enige dat je hoeft te doen, is de tomaten halveren en de knoflook fijn snijden. Daarna laat je de tomaten lekker pruttelen op het vuur en heb je na een half uur een heerlijke saus.
Je kunt de saus pureren, of juist de tomaten grof laten, wat jij zelf het lekkerst vindt.
Variƫren met groente
Met deze tomatensaus, wat pasta, verse basilicum en Parmezaanse kaas heb je al een heerlijke pure vegetarische Italiaanse maaltijd. Maar je kunt de saus ook zien als basis en er wat groente bij bakken, koken of grillen.
Vegetarische pasta recepten
Wil je vaker vegetarisch koken en ben je fan van pasta? Ik heb inmiddels een heleboel vegetarische pasta recepten verzameld. Mijn 10 favoriete vega pasta’s heb ik voor je op een rij gezet.
Vegetarische pastasaus van verse cherrytomaatjes
Ingrediƫnten
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo cherrytomaat
- 1 mespunt chilivlokken
- 1 theelepel zout
- 200 ml water
Optioneel
- verse basilicum
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn en bak deze in de pan op middelhoog vuur.
- Was de cherrytomaten en halveer ze. Voeg ze toe aan de knoflook en bak een paar minuten.
- Blus af met het water en voeg het zout en de chilipeper toe. Laat de tomaten een half uur pruttelen totdat het water is ingedikt en je een saus overhoudt.
- Pureer de saus eventueel, als je een gladde saus wilt.
- Breng de saus eventueel verder op smaak met verse basilicum en wat Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Dit is een heerlijke pastasaus voor kinderen. De cherrytomaten geven een zoete smaak.Ā
- Kinderen vinden het vaak lekker als de saus is gepureerd en er geen stukjes in zitten. Kleine moeite, groot effect :).Ā
Review