Verfrissende gazpacho voor de zomer

Gazpacho is een traditioneel Spaans gerecht. Het is een koude soep, gemaakt van rauwe groente, tomaat en kruiden. Het wordt vaak gebruikt om groente restjes op te maken. Je eet gazpacho ijskoud of niet verwarmd. Daarom is gazpacho een super fijn soepje voor de zomer.

De originele gazpacho is met tomaat. Ik heb daar in mijn variant watermeloen aan toegevoegd. Dat maakt de soep extra fris en iets zoeter. Een absolute aanrader!

Gazpacho is makkelijk om te maken

Het voordeel aan gazpacho is, dat je super snel klaar bent. Je hoeft dus geen uren in de keuken te staan ploeteren om deze koude soep te serveren. Deze gazpacho maak je door verse tomaten en watermeloen te pureren. In de blender, of met de staafmixer. Ik voeg er een sneetje brood zonder korstjes aan toe om de soep wat te binden. Dit zorgt er ook voor dat de soep toch wat vult. Een teentje knoflook erbij, wat muntblaadjes, rode wijn azijn en olijfolie en de gazpacho is klaar! Kind kan de was doen, echt waar!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Spicy optie

Hou je van pittig? Voeg dan een druppeltje tabasco toe aan de gazpacho. Dat geeft een lekkere spicy twist aan de soep. Ik zou de tabasco in je eigen glas of soepkom toevoegen, zodat iedereen zelf kan bepalen of hij wat extra pit wil.

Meer watermeloen recepten

Ben jij ook gek op watermeloen? Probeer dan eens deze salade met watermeloen en feta. Of serveer je watermeloen met wat munt en limoen voor een lekkere twist!

Watermeloen gazpacho

Heb je zin in een snelle en verfrissende soep? Maak dan deze vegetarische watermeloen gazpacho. Lekker fris en gezond en toch ook vullend.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangAmuse, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordGazpacho, Kidsproof, Watermeloen
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram watermeloen
  • 1 teentjes knoflook
  • 25 ml rode wijn azijn
  • 250 gram rijpe tomaten
  • 35 ml olijfolie
  • 0,5 handje verse munt
  • 1 boterham zonder korst
  • zout
  • peper

Optioneel

  • 1 scheutje tabasco

Instructies

  • Snij de watermeloen in grove stukken.
    Was de tomaten en snij in grove stukken.
    Schil de knoflook.
  • Doe de watermeloen, tomaten, het teentje knoflook, de rode wijn azijn, olijfolie, verse muntblaadjes en de boterham in de blender en pureer tot een egale soep.
    Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Zet de soep in de koelkast en serveer koud.

Optioneel

  • Hou je van spicy? Voeg dan een klein druppeltje tabasco toe aan de gazpacho.

Kidsproof tips

  • Dit is een heerlijke soep voor kinderen. Vaak is zo’n koude ‘smoothie’ / soep lekker verfrissend voor kids.Ā 
  • Laat eventueel de muntblaadjes achterwege. Ik heb hier zelf af en toe ook onnodige discussie over met mijn kids :).Ā