De eerste keer dat ik magische groene saus op had, was op een broodje met bloemkoolburger. Wat een hemels sausje! Deze saus bleek de ‘magic green sauce’ te zijn. Inmiddels heb ik dit magische sausje zelf ook een paar keer gemaakt en ik moet zeggen: hij is en blijft heerlijk! Het is een veganistische saus die je op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken: als dipsaus bij rauwkost, als saus bij gegrilde groenten, bij een groentenburger, of als pastasaus. En het leuke is: hij is in 5 minuten klaar! Vandaag deel ik het recept voor deze magische saus.

Porties: personen
Ingrediënten
- 1 avocado
- limoensap
- 1 teentje knoflook
- Flinke hand verse koriander
- Halve jalapeño peper
- 100 ml water
- 100 ml olijfolie
- 75 gram pistachenoten of eventueel pijnboompitten
- Zout
- Peper
Instructies
- Snij de avocado doormidden en lepel hem uit zijn schil. Verwijder ook de pit.
- Doe de avocado in de blender, samen met alle andere ingrediënten. Pureer tot je een mooie gladde saus hebt.
- Serveer als dipsaus, als sausje op een vegetarische burger, of als pastasaus. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Calorieën: 216kcal
* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Extra kidsproof tips:
- Deze saus is al erg kindvriendelijk. Laat de jalapeno peper achterwege voor iets minder pit.
Review