Italianen weten wel wat ze moeten doen met restjes groente en pasta. Ze maken er de lekkerste dingen mee, zoals deze vegetarische minestrone soep. Minestrone is een maaltijdsoep vol met verse groente.

Pasta, maar mie kan ook hoor!

Ik had geen pasta in huis. Dat mag op zich al in de krant, want ik heb altijd pasta in huis. Maar goed, ik was bezig met een minestrone soep van wat restjes groente, dus ik heb geïmproviseerd. Ik had nog wel wat volkoren mie in huis, dus die is in de soep gegaan. En dat was ook gewoon heerlijk.

Restjes

Op zoek naar andere no waste recepten? Probeer eens deze Italiaanse broodsalade Panzanella. Heerlijk met oud brood, tomaten, nectarine en burrata! Of heb je risotto over? Maak dan eens deze risotto balletjes. Ligt er wat groente in je groentela wat bijna rijp is voor de gft container? Maak dan deze soep van restjes.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Kidsproof

Ik snap best dat je kinderen niet blij maakt met zo’n soep waar je de groente overduidelijk in ziet drijven. Mijn zoontje van 4 trapt hier ook niet in hoor. Voor de kids hou ik wat soep apart en zet ik de staafmixer erin. Zo is deze soep zeker een kindvriendelijk gerecht!

Minestrone soep

Op zoek naar een lekkere vegetarische maaltijdsoep? Probeer dan deze Italiaanse minestrone soep. De soep is super makkelijk om te maken en zit vol met verse groente. Voor de kids pureer ik de soep, zodat er geen ongewenste discussie ontstaat over groente.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Totale tijd: 18 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordMaaltijdsoep, Minestrone
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram wortel ongeveer 3 stuks
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 blokjes groenten bouillon
  • 65 gram volkoren mie of pasta!
  • 20 gram verse Italiaanse kruiden denk aan tijm, rozemarijn, salie, basilicum, peterselie
  • 1200 ml water
  • 250 gram cannellini boon
  • 1 prei
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snij de ui, knoflook en bleekselderij fijn en voeg toe aan de olie. Bak ongeveer 2 minuten.
  • Schil de wortel en was de courgette. Snij de wortel in plakjes en de courgette in blokjes. Voeg toe aan het uiprutje en bak 5 minuten.
  • Voeg nu de tomatenblokjes, 1200 ml water, de mie, en de bouillonblokjes toe. Doe ook de Italiaanse kruiden bij de soep. Ik heb de kruiden gebundeld en vastgebonden met een touwtje. Dat maakt het makkelijk om de kruiden na het koken uit de soep te halen. Kook de soep ongeveer 8 minuten.
  • Was en snij de prei. Giet de witte bonen af. Voeg de prei en witte bonen toe aan de soep en kook nog eens 5 minuten. De soep is goed als de mie gaar is. Haal de kruiden uit de soep en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Kidsproof tips

  • Ik weet het, deze soep ziet er niet echt kindvriendelijk uit! Het bestaat namelijk uit één en al stukjes. Daar maak je de meeste kinderen niet blij mee. Ik heb een hele simpele truc om discussie en vieze gezichten te voorkomen: de staafmixer! Ik heb een deel van de soep gepureerd tot een gladde soep en de kommen waren zo leeg! Dat is nog eens een makkelijke manier om veel groente binnen te krijgen!