Orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en rode ui

          Vegetarische orzo

Pasta in rijstvorm

Ik ben gek op orzo. Het komt van origine uit Italie en is een pastasoort, maar dan in de vorm van een rijstkorrel. Je kunt orzo op heel veel verschillende manieren bereiden. Ik vind het zelf heel lekker om te gebruiken in risotto, in plaats van rijst, of als salade. Je kunt er ook heerlijke eenpansgerechten mee maken, zoals deze orzo met courgette of dit Mexicaanse orzo recept.

Voor de herfst of winter

Paddenstoelen, gekarameliseerde rode ui en blauwe kaas is echt een heerlijk herfstachtige of winterse combinatie. Ik ben er gek op! Ik kies zelf altijd voor een wat zachtere blauwe kaas, dus geen pikante. Dat overheerst snel in een gerecht.

Lekker met een salade

Eet de orzo met een lekkere salade en je hebt een super goede vegetarische maaltijd!.

Vegetarische orzo

Orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en rode ui

Deze orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en gekarameliseerde rode ui is een heerlijk verrassend vegetarisch hoofdgerecht. De blauwe kaas en rode ui geven een lekker herfstachtige of winterse smaak aan het gerecht. Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Blauwe kaas, Ingelegde rode ui, Orzo, Paddenstoelen, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram orzo
  • 2 flinke rode uien
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel suiker ik gebruikte kokossuiker, maar een andere suiker kan ook
  • 1 blokje groente bouillon
  • 100 gram blauwe kaas
  • 350 gram paddenstoelen ik had champignons en shitake
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de orzo in ruimkokend water en een bouillon blokje gaar. in ongeveer 8 minuten Giet af en roer de blauwe kaas erdoor.
  • Snij intussen de uien in ringen. Bak de roomboter in een pan. Voeg de ui en suiker toe en laat karameliseren. Voeg 50 ml water toe en laat 10 minuten pruttelen. Als het hard droog kookt, voeg dan nog wat extra water toe. Na ongeveer 10 minuten moet de ui gaar en gekarameliseerd zijn.
  • Snij intussen ook de paddenstoelen in reepjes en bak in een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak ongeveer 5-10 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de paddenstoelen door de orzo en garneer met de gekarameliseerde ui.

Kidsproof tips

  • Ik val maar meteen met de deur in huis. Deze orzo is niet echt mijn meest kidsproof gerecht. De blauwe kaas, de rode ui… mijn kinderen moeten daar niets van weten. Maar ja, soms heb ik ook even geen zin om te koken wat zij willen. 
  • Je kunt wel wat kidsproof aanpassingen doen zodat je én zelf lekker kunt eten én de kids ook lekker eten. Hou een deel van de orzo apart en roer dan pas de blauwe kaas er doorheen. Grill wat cherrytomaat in de oven en serveer dat bij de orzo voor de kids. 

Voedingswaarden

Zout: 63mg | Calcium: 18mg | Vitamine C: 2mg | Vitamin A: 187IU | Suiker: 4g | Vezels: 3g | Kalium: 446mg | Cholesterol: 16mg | Calorieën: 352kcal | Verzadigd vet: 4g | Vet: 8g | Eiwitten: 13g | Koolhydraten: 59g | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Vegetarische quiche bloemkool koolhydraatarm Hartige taart met broccoli, op basis van bloemkoolrijst ‘deeg’
Lasagne van spaghetti Vegetarische ovenschotel pasta spaghetti

3 reacties op “Orzo met paddenstoelen, blauwe kaas en rode ui

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling