Ovenpasta met wintergroenten en gruyère

          Pasta met pastinaak, pompoen, wortel

Wil je eens wat anders koken dan pasta met rode saus? Deze pasta met wintergroenten en gruyère is een toppertje! Je kunt zelf kiezen welke wintergroenten je gebruikt. Denk aan pompoen, pastinaak, knolselderij, koolrabi, wortel, zoete aardappel, venkel. De pasta heeft een heerlijke smaak door de saus van groenten bouillon met crème fraiche en de gesmolten gruyère. Dit is een vegetarisch winter recept dat je echt gaat verrassen! Ik zeg: probeer het eens!

Pasta met pastinaak, pompoen, wortel

Ovenpasta met wintergroenten en gruyère

Deze ovenpasta is een heerlijk vegetarisch winterrecept. Je kunt zelf kiezen welke wintergroenten je gebruikt. Denk aan pompoen, pastinaak, knolselderij, koolrabi, wortel, zoete aardappel, venkel. De pasta heeft een heerlijke smaak door de saus van groentenbouillon met crème fraiche en de gesmolten gruyère. Dit is een vegetarisch winter recept dat je echt gaat verrassen! 
3.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Koolrabi, Pasta, Pastinaak, Pompoen, Vegetarisch, Winter, Wortel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta
  • 900 gram wintergroenten denk aan pompoen, pastinaak, koolrabi, wortel, zoete aardappel, venkel
  • 250 gram creme fraiche
  • 200 ml water
  • 0,5 blokje groentenbouillon
  • 150 gram grof geraspte gruyère of een andere bergkaas
  • 2 theelepels tijmblaadjes vers is het lekkerst
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor grillstand en zet alvast een ingevette ovenschaal klaar. 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
  • Schil de groenten en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm dik. Kook de groenten in ruim water tot ze bijna gaar zijn. Dit is na 8-10 minuten. Giet de groenten af. Bestrooi met wat zout en peper. 
  • Verwarm het water met het bouillonblokje in een sauspan. Snij de knoflook fijn en voeg deze toe aan de bouillon. Kook de bouillon een paar minuten. Roer de creme fraiche en de tijmblaadjes erdoor. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. 
  • Doe de pasta en groenten in de ovenschaal en schenk je bouillonsaus hierover. Rasp de gruyère erover en zet de ovenschotel ongeveer 5 minuten onder de gril zodat de kaas een lekker goudbruin korstje krijgt. 
  • Tip: Je kunt dit gerecht heel makkelijk een dag van tevoren  maken. Je hoeft het dan nog niet te grillen, maar plaatst de ovenschaal op de dag zelf in de oven op 180 graden. Het heeft dan 20-30 minuten nodig om warm te worden. 

Kidsproof tips

  • De meeste kinderen houden van pasta. In deze pasta zitten behoorlijk veel groente. Niet elk kind lust alle groentensoorten, dus kies vooral de groenten waarvan je weet dat ze in smaak vallen!

Voedingswaarden

Calorieën: 632kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Salade met boerenkool Boerenkoolsalade met leftovers: champignons, paprika en pecorino
Tomaten bulgur met gegrilde aubergine en citroenyoghurt van Ottolenghi Bulgur met tomaat, aubergine en citroenyoghurt van Ottolenghi

3 reacties op “Ovenpasta met wintergroenten en gruyère

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling