Pasta met avocadopesto

          Pasta pesto

Deze pasta met avocadopesto is een heerlijk vegetarisch gerecht voor de lente en zomer. Ik wilde eens wat anders maken dan ‘gewone pesto’ en had nog een avocado liggen, dus ben voor de avocadopesto gegaan. Deze pesto is heel lekker romig van smaak door de avocado.

Groente

Eén avocado vond ik wat weinig qua groente, dus ik heb broccoli en tuinerwtjes toegevoegd en die combinatie smaakt super! Een lekker gerecht voor een zomerse avond, maar ook heerlijk als lunch. Bij ons vonden de kinderen het ook heel lekker!

Heb je zin in wat extra frisse smaak? Garneer de pasta met avocadopesto dan met wat feta en citroenrasp.

Tip: avocado wordt bruin als je het te lang laat staan. Deze pesto is dus niet zo handig om te bewaren of lang van tevoren te maken.

Pasta pesto
Pasta met avocadopesto
Pasta pesto

Pasta met avocadopesto

Deze pasta met avocadopesto is een heerlijk vegetarisch lente of zomer gerecht. Het staat binnen 20 minuten op tafel en is lekker fris van smaak. Makkelijk om te maken en bomvol gezonde groente. Wat wil je nog meer? 
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans
Trefwoord: Avocadopesto, Kidsproof, Pasta avocadopesto, Pasta pesto, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram tuinerwten doperwten

Voor de avocadopesto

  • 2 avocado’s
  • 6 eetlepels pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een hele citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse basilicum
  • 10 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • rasp van een halve citroen
  • feta

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Besprenkel met wat olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. 
  • Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe. 
  • Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een koekenpan.
    Haal de avocado’s uit de schil en ontpit ze. Ontvel de knoflookteentjes. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje en maal totdat je een mooie gladde pesto krijgt. 
  • Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door zodat de pesto lekker door het gerecht is gemengd. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Garneer met wat Parmezaanse kaas. 

Optioneel:

  • Garneer de pasta eventueel met wat citroenrasp en feta voor een extra frisse smaak. 

Kidsproof tips

  • Deze pasta is een leuke manier om groente te verstoppen. De avocado zien kinderen niets van en krijgen ze toch mooi binnen. 
  • Houdt jouw kind niet van broccoli of tuinerwten? Deze pasta is ook heerlijk met gebakken courgette en champignons, cherrytomaten of spinazie. 

Voedingswaarden

Calorieën: 535kcal

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en gebruik hashtag #foxilicious
Pin it Print
Mais van de bbq
Groente falafel spies van de bbq Vegetarische bbq

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling