Deze pasta met avocadopesto is een heerlijk vegetarisch gerecht voor de lente en zomer. Ik wilde eens wat anders maken dan ‘gewone pesto’ en had nog een avocado liggen, dus ben voor de avocadopesto gegaan. Deze pesto is heel lekker romig van smaak door de avocado.

Groente

Eén avocado vond ik wat weinig qua groente, dus ik heb broccoli en tuinerwtjes toegevoegd en die combinatie smaakt super! Een lekker gerecht voor een zomerse avond, maar ook heerlijk als lunch. Bij ons vonden de kinderen het ook heel lekker!

Heb je zin in wat extra frisse smaak? Garneer de pasta met avocadopesto dan met wat feta en citroenrasp.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Tip: avocado wordt bruin als je het te lang laat staan. Deze pesto is dus niet zo handig om te bewaren of lang van tevoren te maken.

Pasta pesto
Pasta met avocadopesto

Pasta met avocadopesto

Deze pasta met avocadopesto is een heerlijk vegetarisch lente of zomer gerecht. Het staat binnen 20 minuten op tafel en is lekker fris van smaak. Makkelijk om te maken en bomvol gezonde groente. Wat wil je nog meer? 
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordAvocadopesto, Kidsproof, Pasta avocadopesto, Pasta pesto, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram pasta
  • 1 stronk broccoli
  • 200 gram doperwt doperwten

Voor de avocadopesto

  • 2 avocado
  • 6 eetlepels pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een hele citroen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram verse basilicum
  • 10 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Optioneel

  • citroen
  • feta

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet af. Besprenkel met wat olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt. 
  • Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 4 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de tuinerwten toe. 
  • Rooster de pijnboompitten in een paar minuten goudbruin in een koekenpan.
    Haal de avocado’s uit de schil en ontpit ze. Ontvel de knoflookteentjes. Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje en maal totdat je een mooie gladde pesto krijgt. 
  • Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en roer goed door zodat de pesto lekker door het gerecht is gemengd. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Garneer met wat Parmezaanse kaas. 

Optioneel:

  • Garneer de pasta eventueel met wat citroenrasp en feta voor een extra frisse smaak. 

Kidsproof tips

  • Deze pasta is een leuke manier om groente te verstoppen. De avocado zien kinderen niets van en krijgen ze toch mooi binnen. 
  • Houdt jouw kind niet van broccoli of tuinerwten? Deze pasta is ook heerlijk met gebakken courgette en champignons, cherrytomaten of spinazie.