Curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst: een lekkere, gezonde en duurzame maaltijd!
Hou je van lekker, gezond, makkelijk én duurzaam? Dan is deze heerlijke curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst echt iets voor jou. Het is een perfecte combinatie voor een smaakvolle, gezonde en duurzame maaltijd. Dit recept maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes, boordevol verse ingrediënten, gewoon uit de supermarkt.
Haverrijst: een gezond en duurzaam alternatief
Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Fazer Willja. In dit recept gebruik ik haverrijst in plaats van traditionele rijst. Haverrijst is een gezond alternatief met een hoger eiwit- en vezelgehalte. Bovendien is het een duurzame keuze: haverrijst wordt in Europa verbouwd en geproduceerd met minder waterverbruik dan bij de teelt van rijst. Allemaal dingen waar ik erg blij van word :). En het fijne is; het smaakt ook nog eens super lekker.
Haverrijst uitproberen?
Ik raad je zeker aan om zelf ook eens haverrijst uit te proberen. Dit Scandinavische product kun je in Nederland kopen bij Jumbo. Voor jou als Foxilicious bezoeker heb ik extra goed nieuws: je kunt de haverrijst nu proberen met 50% cashback korting. Dan probeer je een pak haverrijst voor maar 99 cent. Via deze link kun je jouw bon insturen en kun je heel gemakkelijk jouw cashback regelen. Laat je mij weten wat je van de haverrijst vindt?
Meer lekkere vega en vegan curry recepten
Smaakt deze curry naar meer? Probeer dan ook eens een van de curry recepten hieronder. Of kijk op mijn curry pagina voor mijn verzameling van lekkere curry recepten.
Curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst
Ingrediënten
- 250 gram haverrijst
- 1 broccoli
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 200 gram wortel
- 1 paprika
- 2 theelepels korianderzaad gemalen
- 2 theelepels komijnzaad gemalen
- 2 theelepels kurkuma
- 0,5-2 theelepels sambal Naar smaak. Je kunt altijd later extra sambal toevoegen
- 3 eetlepels tamarinde pasta is tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 ml kokosmelk
- 250 gram cherrytomaat
- 1 eetlepel gembersiroop
- 240 gram kikkererwten uit blik
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- bosui
Instructies
- Kook de haverrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart.
- Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie.
- Snij de wortel in plakjes en de paprika en reepjes. Bak de groente 5 minuten mee.
- Voeg het gemalen korianderzaad, komijn, kurkuma, sambal en tamarindepasta toe en bak deze even mee.
- Voe de tomatenblokjes, kokosmelk, gehalveerde cherrytomaat en gembersiroop toe en laat 5 minuten pruttelen.
- Snij intussen de broccoli in roosjes en kook 4 minuten. Giet af en zet apart.
- Giet de kikkererwten af en voeg deze toe aan de curry. Voeg ook de broccoli toe. Laat nog eens 2-3 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper. NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken.
- Serveer met de haverrijst. Garneer eventueel met wat dun gesneden bosui.
Kidsproof tips
- Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker.
- Houdt jouw kind niet van broccoli? Deze curry is ook heel lekker met andere groente. Bijvoorbeeld sperziebonen of bloemkool!
Review