Curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst: een lekkere, gezonde en duurzame maaltijd!

Hou je van lekker, gezond, makkelijk én duurzaam? Dan is deze heerlijke curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst echt iets voor jou. Het is een perfecte combinatie voor een smaakvolle, gezonde en duurzame maaltijd. Dit recept maak je heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes, boordevol verse ingrediënten, gewoon uit de supermarkt.

Haverrijst: een gezond en duurzaam alternatief

Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Fazer Willja. In dit recept gebruik ik haverrijst in plaats van traditionele rijst. Haverrijst is een gezond alternatief met een hoger eiwit- en vezelgehalte. Bovendien is het een duurzame keuze: haverrijst wordt in Europa verbouwd en geproduceerd met minder waterverbruik dan bij de teelt van rijst. Allemaal dingen waar ik erg blij van word :). En het fijne is; het smaakt ook nog eens super lekker.

Haverrijst uitproberen?

Ik raad je zeker aan om zelf ook eens haverrijst uit te proberen. Dit Scandinavische product kun je in Nederland kopen bij Jumbo. Voor jou als Foxilicious bezoeker heb ik extra goed nieuws: je kunt de haverrijst nu proberen met 50% cashback korting. Dan probeer je een pak haverrijst voor maar 99 cent. Via deze link kun je jouw bon insturen en kun je heel gemakkelijk jouw cashback regelen. Laat je mij weten wat je van de haverrijst vindt?

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer lekkere vega en vegan curry recepten

Smaakt deze curry naar meer? Probeer dan ook eens een van de curry recepten hieronder. Of kijk op mijn curry pagina voor mijn verzameling van lekkere curry recepten.

Vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika
Vegan curry met witte bonen en gegrilde paprika: een heerlijke en gezonde maaltijd die je snel en makkelijk kunt maken. Binnen 20 minuten aan tafel!
Bekijk recept
Tofu korma vegetarische Indiase curry
Ben je op zoek naar een lekkere eiwitrijke vegetarische curry zonder pakjes en zakjes? Deze tofu korma is het helemaal! Je maakt de curry vrij eenvoudig zelf.
Bekijk recept
Vegan dal curry van gele linzen
Dal, ook wel dahl of dhal genoemd is een curry op basis van split linzen. Dit recept voor dal is helemaal vegan en super voedzaam. Het is een budget proof curry die je heel eenvoudig maakt zonder pakjes en zakjes. Een lekker bordje comfort food!
Bekijk recept

Curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst

Deze curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst is een super lekker, makkelijk, gezond en duurzaam recept voor curry! Je maakt het zonder pakjes en zakjes en gewoon met ingredienten uit de supermarkt. Het staat binnen een half uur op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenIndiaas
TrefwoordBroccoli, Curry, Kidsproof, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram haverrijst
  • 1 broccoli
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 200 gram wortel
  • 1 paprika
  • 2 theelepels korianderzaad gemalen
  • 2 theelepels komijnzaad gemalen
  • 2 theelepels kurkuma
  • 0,5-2 theelepels sambal Naar smaak. Je kunt altijd later extra sambal toevoegen
  • 3 eetlepels tamarinde pasta is tegenwoordig ook te koop bij de supermarkt
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 240 gram kikkererwten uit blik
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • bosui

Instructies

  • Kook de haverrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en zet apart. 
  • Verwarm de olie. Snij de ui knoflook en gember heel fijn en bak deze in de olie.
  • Snij de wortel in plakjes en de paprika en reepjes. Bak de groente 5 minuten mee.
  • Voeg het gemalen korianderzaad, komijn, kurkuma, sambal en tamarindepasta toe en bak deze even mee. 
  • Voe de tomatenblokjes, kokosmelk, gehalveerde cherrytomaat en gembersiroop toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Snij intussen de broccoli in roosjes en kook 4 minuten. Giet af en zet apart.
  • Giet de kikkererwten af en voeg deze toe aan de curry. Voeg ook de broccoli toe. Laat nog eens 2-3 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
    NB. Blijft jouw saus wat waterig? Maak dan een papje van een theelepel maizena en een theelepel water en roer dit door de curry om te verdikken. 
  • Serveer met de haverrijst. Garneer eventueel met wat dun gesneden bosui.

Kidsproof tips

  • Curry lijkt misschien niet het meest kindvriendelijke gerecht, maar dat valt echt mee! Kinderen vinden curry vaak heel erg lekker. 
  • Houdt jouw kind niet van broccoli? Deze curry is ook heel lekker met andere groente. Bijvoorbeeld sperziebonen of bloemkool!
Curry met broccoli, kikkererwten en haverrijst