Tofu korma vegetarische Indiase curry

         Vegetarische curry met tofu

Lekkere vegetarische curry

Als echte curry liefhebber heb ik al een hoop lekkere curry recepten op mijn website staan. Curry’s zijn namelijk een ideaal vegetarisch gerecht. De smaak van de currysaus is zo rijk, dat je geen vlees nodig hebt om een smaakvolle maaltijd te maken. Eén van de best bezochte recepten op mijn website is mijn curry met veel groente. Ook de curry met ei doet het super goed. Ik ben zelf nogal fan van palak paneer.

Curry zonder pakjes en zakjes

Ik kook mijn curry’s het liefst zonder pakjes en zakjes. Gewoon met kruiden en specerijen uit mijn kruidenlade. Zo weet je zeker dat er geen troep in zit en het is bovendien ook een stuk goedkoper. Je hebt er wel een uitgebreid assortiment aan kruiden en specerijen voor nodig, maar als je die eenmaal in huis hebt, kun je oneindig veel lekkere curry’s maken. Wat ik ook belangrijk vind het maken van een curry, is dat er geen hele ingewikkelde ingredienten in moeten zitten. Ik ben gek op citroengras, maar dat heb ik nou eenmaal niet altijd in huis. Mijn curry’s wil ik het liefst kunnen maken met kruiden en specerijen die ik al in huis heb.

Makkelijke vegetarische curry pasta

De kruiden en specerijen die je absoluut in huis moet hebben voor een lekkere curry pasta, zijn: gemalen komijn, gemalen korianderzaad, kurkuma, kardemon en garam masala. Hiermee maak je een heerlijke curry pasta. Je kunt was variëren met de verhoudingen om steeds een andere pasta te maken. En het goede nieuws is: als je deze kruiden eenmaal in huis hebt, kun je ook meteen de lekkerste Texmex gerechten maken. Een aantal van deze kruiden zijn namelijk ook de basis voor Mexicaanse kruidenmix.

Naast kruiden en specerijen heb je verse gember, knoflook, ui, olie en tomatenpuree nodig. Daarmee maak je de lekkerste curry pasta. That’s it!

Tofu als vleesvervanger

Deze curry heb ik gemaakt met tofu. Dat klinkt als een hele logische vegetarische curry. Eerder maakte ik ook al eens een tofu tikka masala curry. Ook ontzettend lekker! De tofu neemt alle smaken van de currypasta goed op en zorgt bovendien voor een heerlijk zachte structuur. Deze curry komt hier zeker veel vaker op tafel!

Vegetarische curry met tofu

Tofu korma vegetarische Indiase curry

Deze vegetarische curry is absoluut één van de lekkerste en makkelijkste curry's die je ooit hebt gegeten. De tofu is heerlijk zacht van smaak en de curry lekker mild (of pittig te maken als je dat lekker vindt).
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4 personen
calorieën: 634kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 300 gram basmati rijst

Currypasta

  • 1,5 cm verse gember
  • 0,5 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 0,75 theelepel gemalen kurkuma
  • 0,5 theelepel kardamon
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • 2,5 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie

Overig

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 500 gram zachte tofu
  • 600 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 150 ml water
  • 0,5 blokje groente bouillon
  • 0,5 citroen

Optioneel, om te garneren

  • 2 handjes cashewnoten
  • verse koriander

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verwarm 2 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Brokkel de tofu met je handen en bak deze in de olie. Bak de tofu in 5-10 minuten zodat het een klein beetje knapperig wordt. De tofu blijft nog wel wat slap, dat hoort zo! Haal de tofu uit de pan en zet even apart.
  • Schil intussen de gember, ui en knoflook en snij in grove stukken.
    Doe alle ingredienten voor de currypasta in een kruidenmaler of blender. Mix tot een egale pasta.
  • Doe de currypasta in de schone pan en voeg de kokosmelk toe.
  • Doe de cashewnoten met 150 ml water in de blender en pureer tot een egale saus.
    Voeg de cashewsaus toe aan de curry. Voeg ook het bouillonblokje en sap van een halve citroen toe.
    Laat de curry 10 minuten pruttelen.
  • Roer de tofu door de currysaus. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
    Serveer de curry met de rijst.

Optioneel, om te garneren

  • Bak de cashewnoten in wat zonnebloemolie goudbruin.
    Hak de korianderblaadjes fijn.
    Serveer de curry met de cashewnoten en korianderblaadjes.

Kidsproof tips

  • Grote kans dat dit een succes recept wordt bij jouw kids. De meeste kinderen vinden de zachte smaak van curry heerlijk. De tofu heeft een neutrale smaak. 
  • Is de structuur van de tofu een probleem voor jouw kind? Pureer de tofu dan door de currysaus. 
  • Serveer de curry met wat rauwkost, om de dagelijkse vitamines binnen te krijge.

Voedingswaarde

Calories: 634kcal | Carbohydrates: 80g | Protein: 16g | Fat: 27g | Saturated Fat: 13g | Sodium: 231mg | Potassium: 515mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin C: 8mg | Calcium: 76mg | Iron: 3mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Vegetarische curry met tofu
Tofu korma vegetarische Indiase curry
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Zuid-Afrikaanse boboti vegetarisch Vegetarische boboti met linzen
Vegetarisch weekmenu – week 38 Vegetarische pasta met prei

6 reacties op “Tofu korma vegetarische Indiase curry

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *