Hallo allemaal! Ik ben Nienke, de groene foodie achter Foxilicious. Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: gebakken aardappel met vegan spekjes. Dit gerecht is lekker, makkelijk te maken en ook nog eens duurzaam.

Hoe lang moet je aardappels voorkoken voor gebakken aardappels?

Aardappels voorkoken voor gebakken aardappels is niet verplicht, maar het is wel een aanrader. Door de aardappels voor te koken, worden ze sneller gaar en bruin in de pan.

Hoeveel je de aardappels moet voorkoken, hangt af van de grootte van de aardappels en de dikte van de parten. Als je aardappels van ongeveer gelijke grootte gebruikt, kun je ze ongeveer 8 minuten voorkoken. Giet de aardappels daarna af en laat ze even afkoelen voordat je ze verder bakt.

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

Voor slechts 5,99 ipv 7,99

inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

Gebakken aardappel met spekjes
Gebakken aardappel met vegan spekjes

Hoe maak je vegan spekjes?

Het geheim van dit gerecht zijn de vegan spekjes gemaakt van gerookte tofu. Deze spekjes zijn niet alleen een gezonder alternatief, maar ook verrassend eenvoudig te bereiden. Snijd de tofu in reepjes en bak ze in zonnebloemolie tot ze knapperig zijn. Een scheutje sojasaus (en eventueel een paar druppels liquid smoke) geeft ze die kenmerkende rooksmaak.

Gebakken aardappel met vegan spekjes

Bekijk dit heerlijke recept voor gebakken aardappel met vegan spekjes. Lekker, gezond, goedkoop en duurzaam. Wat wil je nog meer?
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 uur
Bereidingstijd: 20 uur
Totale tijd: 1 dag 1 uur
KeukenFusion
TrefwoordAardappel, Spekjes, Tofu
Porties4 personen

Ingrediënten

Gebakken aardappels

  • 1000 gram aardappel vastkokend
  • 20 gram boter plantaardig
  • 1 rode ui
  • zout
  • peper

Vegan spekjes

  • 200 gram gerookte tofu tofu met rooksmaak
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 3 eetlepel sojasaus

Optioneel

  • een paar druppels liquid smoke

Instructies

  • Was de aardappelen en snijd ze in parten. Je hoeft de aardappels niet te schillen. Kook de aardappelen 8 minuten in kokend water. Giet af.
  • Snij de tofu in reepjes (formaat spekjes).
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Doe de tofu stukjes in de pan en bak op hoog vuur.
  • Roer regelmatig goed door en bak zeker 10-15 minuten tot de tofu knapperig wordt.
  • Verwarm de boter in een hapjespan.
  • Snij de rode ui in halve ringen en doe in de pan. Bak 2 minuten.
  • Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak 5-10 minuten goudbruin.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Blus intussen de vegan spekjes af met de sojasaus (en eventueel een paar druppels liquid smoke).
  • Verdeel de spekjes over de gebakken aardappel.