Lekkere Mexicaanse maaltijden
Mexicaans! Ik hou er van! Mexicanen hebben alleen één nadeel in hun keuken; ze gebruiken veel vlees.. Maar ook zonder vlees kun je heerlijke Mexicaanse gerechten op tafel toveren. Zo heb ik al een heleboel lekkere en vegetarische Mexicaanse gerechten op mijn blog staan. Gevulde paprika met Mexicaanse bonen en mais, vegetarische shakshuka , Mexicaanse panzanella met vega nuggets en zo kan ik nog wel even doorgaan ;).
Guacamole; een basiselement voor de Mexicaanse keuken
Guacamole wordt gemaakt op basis van avocado’s. En dan het liefst avocado’s die goed rijp zijn zodat je ze makkelijk kunt prakken. In de Mexicaanse keuken worden avocado’s enorm veel gebruik. Het is daarom ook niet gek dat guacamole één van de basiselementen is voor een lekkere Mexicaanse maaltijd is. Heerlijk voor bij wraps , zoals deze met pompoen, zwarte bonen en vega nuggets ,taco’s of als snack bij tortilla chips!
Zelfgemaakte guacamole
Veel mensen eten guacamole uit een potje, zonde! Het leuke aan guacamole is namelijk dat je het heel gemakkelijk zelf kunt maken. Met avocado als basis ingrediënt heb je verder niet veel meer nodig. Samen met ui, tomaat, chilipeper, verse koriander en limoensap maak je in 5 minuten zelf de lekkerste guacamole!
Een Mexicaans feestmaal voor jong en oud
Wil je weten hoe je heel gemakkelijk zelf de lekkerste vegetarische Mexicaanse maaltijd kunt bereiden? Op mijn blog deel ik een recept voor een vegetarische Mexicaanse monkeyplatter. Deze maaltijd bestaat uit allerlei verschillende gerechtjes waar je je wrap mee kunt vullen. Dips zoals een Mexicaanse tomatensalsa en dit recept voor guacamole zijn hierbij onmisbaar! Ik vind het zelf een ideaal gerecht om voor je gezin te koken. Kinderen vinden het fijn als ze zelf hun wrap mogen vullen. En met alle lekkere en gezonde toppings die jij op tafel zet, weet je zeker dat er wat groente naar binnen gaat ;).Â
Zelf guacamole maken
Ingrediënten
- 2 avocado rijp
- 1 ui
- 1 tomaat
- 0,5 chilipeper
- 1 handje verse koriander
- 0,5 limoensap
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 scheutje tabasco of chipotlesaus
- peper
- zout
Instructies
- Snipper de ui, snijd de chilipeper (met of zonder zaadjes, dat is aan jou) en hak de koriander. Voeg de limoensap toe.
- Verwijder de schil en de pitten van de avocado’s en prak deze fijn door het uimengsel.
- Snij vervolgens de tomaat in hele kleine stukjes. Voeg deze toe aan de avocado. Breng op smaak met zonnebloemolie, zout, peper en tabasco of chipotlesaus.
Kidsproof tips
- Guacamole vinden kinderen vaak erg lekker
- Je maakt de guacamole nog meer kidsproof door de avocado te pureren
- Een ander idee is om de guacamole minder pittig te maken. Je kunt wat zuiniger zijn met de chilipeper en de tabasco achterwege laten.Â
Review