Hoe maak je knapperige tofu?
Dat is een hele goede vraag. Want zo’n blok tofu die je in de supermarkt of toko koopt, wordt niet van zichzelf knapperig. Ik heb hieronder voor je uitgewerkt hoe je tofu knapperig krijgt.
Ingrediënten voor knapperige tofu
Dit heb je nodig voor knapperige tofu.
- 400 gram tofu 2 blokken tofu
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels sesamolie of een andere plantaarige olie
- 1 mespuntje cayennepeper
- zout
Je kunt natuurlijk ook 1 blok tofu gebruiken. Halveer dan ook de rest van de ingrediënten.
Stappen om knapperige tofu te maken
Dan gaan we nu met de tofu aan de slag. Met de stappen hieronder gaat het je zeker lukken om de tofu knapperig te blijven.
- Leg de tofu op een stuk keukenpapier (of schone theedoek) op een bord. Leg er een stuk keukenpapier (of schone theedoek) op en vervolgens een paar boeken (of iets anders gewichtigs). Laat de tofu nu 15-20 minuten staan. Zo trekt het vocht eruit en dat is nodig om de tofu knapperig te krijgen. Intussen kun je alvast groente snijden voor de rest van je maaltijd ;).
- Dep de tofu af met het keukenpapier. Snij in blokjes van 0,5-1 cm. Doe in een bak en strooi de maizena, cayennepeper en zout erover. Schudt of roer goed zodat alle blokjes goed met maizena zijn bedekt.
- Verwarm een scheut sesamolie (of een andere plantaardige olie) in een koekenpan. Doe de tofu blokjes erin en bak ongeveer 20 minuten. Roer regelmatig door zodat alle kanten van de blokjes gebakken worden.
Tofu van KoRo
Ik koop mijn tofu tegenwoordig bij KoRo. Dit is een online winkel waar je tegen een eerlijke prijs ingrediënten kunt kopen die je in de voorraadkast kunt bewaren. Je kunt hier in bulk inslaan. Ik heb standaard 6 pakjes tofu in mijn koelkast liggen. Zo grijp ik nooit mis. Met code FOXI krijg je korting op je bestelling bij KoRo.
Voorverpakte tofublokjes
Ik snap best dat je niet altijd zin en tijd hebt om zelf je tofu knapperig te maken. Wees gerust, dat heb ik ook hoor. Ik gebruik zelf regelmatig voorverpakte, voorgebakken tofu blokjes. Zelf gebakken vind ik ze het lekkerst, maar voorverpakt smaakt in het geval van tofu ook heel goed.
Recepten met knapperige tofu
Deze knapperige tofu is heerlijk om te gebruiken in roerbakgerechten of curry’s. Kook er wat rijst of noedels bij en bak of kook wat groente en je hebt een heerlijke maaltijd. Je kunt de tofu nog verder kruiden door aan het einde wat sojasaus over de blokjes te sprenkelen.
Knapperige tofu
Ingrediënten
Tofu
- 400 gram tofu 2 blokken tofu
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels sesamolie of een andere plantaarige olie
- 1 mespuntje cayennepeper
- zout
Instructies
Knapperige
- Leg de blokken tofu op een stuk keukenpapier (of schone theedoek). Leg daarop nog een stuk keukenpapier (of schone theedoek). Leg er een paar boeken op (of iets anders gewichtigs). Laat 20 minuten staan. Hierdoor kan het vocht mooi uit de tofu trekken. Dit is belangrijk om de tofu knapperig te krijgen.
- Snij de tofu in blokjes van ongeveer 0,5-0,5 cm. Doe in een kom en strooi de maizena erover. Voeg ook een mespuntje cayennepeper en wat zout toe. Roer goed door zodat alle kanten van alle blokjes met maizena is bedekt.
- Verwarm de sesamolie in een koekenpan of hapjespan. Bak hierin de tofublokjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Roer regelmatig door zodat alle kanten van de blokjes gebakken worden.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op tofu. Deze zelfgemaakte knapperige tofu eten ze als snacks.
- Om te wennen aan tofu, kun je ook beginnen met voorverpakte, voorgebakken tofu. Ik gebruik dit zelf ook heel vaak in roerbakgerechten.
Review