Amerikaanse koolsla met vegan sriracha mayo dressing

Recept voor coleslaw

Hoe maak je Amerikaanse coleslaw zelf?

Amerikaanse koolsla kun jij bijna in iedere supermarkt kopen. Koolsla is een salade van kool, wortel en ui, met een mayonaise dressing. Je kunt koolsla heel eenvoudig zelf maken. Wat je hiervoor moet doen? Snij je kool, wortel en ui fijn. Daarbij serveer je een goede dressing. Zo makkelijk is het dus.

De lekkerste Amerikaanse koolsla

Ik maakte mijn eigen Foxilicious variant op Amerikaanse koolsla. Daarvoor heb ik een aantal extra lekkere smaakmakers gebruikt: sriracha, mandarijn en cashewnoten

Sriracha mayonaise bij Amerikaanse koolsla

Traditioneel wordt Amerikaanse koolsalade gemaakt met een dressing van mayonaise, mosterd en azijn. Ik koos dit keer voor een andere Amerikaanse dressing. Namelijk sriracha mayonaise. Sriraha mayo maak je vrij eenvoudig zelf. Je hebt maar drie ingredienten nodig, namelijk: (vegan) mayonaise, srirachasaus en citroensap. Deze drie ingrediënten hoef je alleen maar te mengen. Dan heb je een fantastische salade dressing.

Vaker Vega online cursus

Wil jij vaker vegetarisch eten?

✓ Maar weet je niet waar je moet beginnen?

✓ Of hoe je het kunt volhouden?

✓ Of heb je niet genoeg inspiratie?

Doe mee met de 5-weekse laagdrempelige cursus Vaker Vega!

Na de cursus heb je voldoende handvatten en inspiratie om vaker vega voor jou tot een succes te maken.

Recept voor coleslaw
Amerikaanse koolsla met sriracha mayonaise

Amerikaanse koolsla vegan maken

Je maakt deze koolsla vegan door vegan mayonaise te gebruiken in plaats van gewone mayonaise op basis van ei.

Koolsla ‘light’ maken

Vind je gewone mayonaise iets te vet? Vervang (een deel van de) mayonaise dan door yogonaise, yoghurt, of huttenkase.

Ingrediënten voor de lekkerste Amerikaanse coleslaw

Voor deze koolsla haal je de volgende ingrediënten in huis voor een bijgerecht voor 4 personen:

  • 200 gram rode kool
  • 150 gram witte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
  • 200 gram wortels
  • 2 mandarijnen
  • 1 handje cashewnoten
  • 4 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper

Meer vegetarische salade recepten

Ben jij ook zo gek op salades? Probeer dan ook eens één van mijn andere vega salade recepten.

Salade met linzen, biet en feta
Een vegetarische maaltijdsalade is zo gemaakt. Met wat gekookte biet, een blik linzen en wat feta maak je heel eenvoudig een lekkere salade. Bekijk het recept om te zien hoe je de salade perfect op smaak krijgt. Deze salade is natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht, voorgerecht, of voor de lunch.
Bekijk recept
Vegetarische maaltijdsalade met linzen
‘Nienke salade’
Deze salade eet ik ‘s zomers bijna elke dag als bijgerecht. Mijn all time favorite salade; de Nienke salade. De Nienke salade is makkelijk te maken en zit vol vitamines met sla, tomaat, appel! De appel is trouwens echt het geheime ingrediënt in deze salade. Dat voegt een extra bite en frisheid toe, waardoor het net wat anders is! 
Bekijk recept
groene salade met tomaat en appel
Salade met wiflof, druiven en perzik met mosterdmayonaise dressing
Witlofsalade is een lekker fris bittere salade. Lekker knapperig en super gezond. Deze witlofsalade is wat minder bitter doordat er perzik en druiven in zit. De koolrabi zorgt voor wat extra groente. Koolrabi is heel zacht van smaak en past heel goed bij witlof. Een lekkere vegetarische salade, die je ideaal kunt serveren als bijgerecht, voorgerecht of lunch.
Bekijk recept
Vegetarische witlofsalade
Recept voor coleslaw

Amerikaanse koolsla met sriracha mayo

Amerikaanse koolsla is ontzettend makkelijk om te maken. Met wat verse kool en een lekkere dressing draai je super snel een gezonde salade in elkaar. Ideaal om in de winter te eten als lunch of bijgerecht.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Ameriaans, Fusion
Trefwoord: Bloemkool, Coleslaw, Koolsla, Rode kool, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram rode kool
  • 150 gram kool witte kool, groene kool, Chinese kool, spitskool of Savoie kool
  • 200 gram wortel
  • 2 mandarijnen
  • 1 handje cashewnoten
  • 4 eetlepels (vegan) mayonaise
  • 1 eetlepels sriracha saus
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de kool in dunne reepjes. Dit werkt heel goed in de food processor van de keukenmachine.
    Rasp de wortel.
    Pel de mandarijnen en snij doormidden.
    Doe de groenten bij elkaar in een slakom.
  • Roer de srirachasaus en de citroensap door de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de cashewnoten over de salade. Schenk de dressing erover.

Kidsproof tips

  • Ik moest even goed nadenken hoe je deze koolsla kidsproof kunt maken. Mijn ervaring is namelijk dat kinderen niet echt van kool houden. De dressing doet al wel veel merk ik, maar Joppe heeft toch liever een bakje rauwkost. Mijn kidsproof tip is daarom ook om een bakje rauwkost te maken met de wortel en mandarijn die je ook voor de salade gebruikt.

Voedingswaarde

Calorieën: 77kcalKoolhydraten: 17gEiwitten: 2gVet: 1gVerzadigd vet: 1gMeervoudig onverzadigd vet: 1gEnkelvoudig onverzadigd vet: 1gZout: 68mgKalium: 421mgVezels: 4gSuiker: 10gVitamin A: 9248IUVitamine C: 57mgCalcium: 70mgIron: 1mg

* Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer hierover in de disclaimer

Review

Reactie geven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling