Eiwitrijke vegan kip kerrie salade

Kip kerrie salade is natuurlijk niet voor vegetariërs of veganisten weg gelegd. Zo jammer, want die combinatie van ananas en kerrie is heerlijk. Daarom heb ik een vegan variant gemaakt. Deze vegan kip kerrie salade is ook nog eens hartstikke eiwitrijk door de erwtensnippers en de edamame bonen. Dat is mooi meegenomen!

Erwtensnippers als vleesvervanger voor kip

Dit jaar heb ik een geweldige ontdekking gedaan. Ik heb namelijk erwtensnippers ontdekt. Ik kreeg een paar proefpakketjes opgestuurd van Peas Maker. Erwtensnippers zijn gedroogd en kun je in de voorraadkast bewaren. Dat is ideaal. Als je ze 5 minuten laat wellen, kun je ze gebruiken om maaltijden mee te bereiden. Ze zijn vlezig qua structuur en ze nemen de smaak op van de ingrediënten die je gebruikt. Ze zijn super als vleesvervanger van kip of varken. Eerder maakte ik er bijvoorbeeld een courgetteburger mee en een Aziatisch kipgerecht en ‘chicken’ tonight met zoetzure saus. Ik bestel mijn erwtensnippers bij Peas Maker of bij KoRo. Bij KoRo krijg je korting op je bestelling met de code FOXI.

Ingrediënten voor vegan kip kerrie

Voor deze vegan kip kerrie haal je de volgende ingrediënten in huis:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 25 gram erwtensnippers Ik koop ze bij KoRo of Peas Maker
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 gram ananas uit blik
  • 1 eetlepel ananassap uit blik
  • 25 gram edamame bonen
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • zout
  • peper

Meer vegetarische smeersels

Valt deze vegan kip kerrie in de smaak? Misschien dat je dan ook blij wordt van de volgende vega smeersels.

Super snelle mascarpone dip met olijven en peterselie
Deze mascarpone dip met peterselie en olijven is een heerlijk romige vegetarische dipsaus. De saus is binnen 5 minuten gemaakt en smaakt lekker op een stokbroodje of toastje, bij wat rauwkost, of als sausje op een vegetarische burger.
Bekijk recept
Zelf guacamole maken
Wil je zelf guacamole maken? Dat is helemaal niet moeilijk! In 5 minuten maak je zelf de lekkerste guacamole. Lekker bij een Mexicaanse maaltijd, als dip bij wat nacho’s of op brood. Wil je weten hoe je de guacamole maakt? Check snel het makkelijke recept!
Bekijk recept
Hummus
Hummus is super gezond, heel erg lekker en makkelijk om zelf te maken! Met dit recept heb je binnen een paar minuten je eigen vers gemaakte hummus op tafel staan.
Bekijk recept
Recept vegetarische kip kerrie salade
Vegan kip kerrie salade met erwtensnippers en edamame

Vegan kip kerrie salade met erwtensnippers en edamame bonen.

Vegan kip kerrie salade: deze plantaardige kip kerrie salade is een feestje op brood of bij de borrel. De erwtensnippers zijn een ideale vervanger van kip. Ze nemen de smaken goed op en qua textuur klopt het ook. Deze vegan kip kerrie is ook nog lekker eiwitrijk door de erwtensnippers en edamame bonen.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht, Dip, Lunch
KeukenHollands
TrefwoordKip Kerrie, Plantaardig, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 25 gram erwtensnippers Ik koop ze bij KoRo of Peas Maker
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 gram ananas uit blik
  • 1 eetlepel ananassap uit blik
  • 25 gram edamame boon
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • zout
  • peper

Instructies

  • Wel de erwtensnippers 5 minuten in kokend water. Giet af en snij in stukjes. Doe in een schaaltje
  • Snij de ananas in stukjes. Voeg de ananas, ananassap, edamame bonen, vegan mayo, kerripoeder, paprikapoeder en kurkuma bij de erwtensnippers en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer op brood, toast of toastjes.

Kidsproof tips

  • Deze vegan kip kerrie kun je prima aan je kind voorschotelen als broodbeleg. 
  • Snij de erwtensnippers extra fijn. Zo heb je minder ‘last’ van stukjes.Â