Ik vind rode kool een heerlijk bijgerecht voor de winter. Zeker met kerst mag het niet ontbreken aan tafel.
Zelf maken is het lekkerst
Rode kool is het lekkerst (en gezondst) als je het zelf maakt.
Rode kool is niet moeilijk om zelf te maken. Snij de rode kool fijn, doe in een pan met bessensap, appelstroop en cranberries en laat 30 minuten stoven. Kind kan de was doen!
Verse rode kool met gedroogde cranberry’s
Rode kool smaakt toch echt het best als je het zelf maakt. En dat is helemaal niet moeilijk! Met wat gedroogde cranberry's, appelstroop en bessensap ben je zo klaar! Enige dat je hoeft te doen, is even wachten tot het gaar is.
Portiespersonen
Ingrediƫnten
- 900 gram rode kool je kunt ook gaan voor rode kool uit een pot, of diepvries. Sla dan stap 2 over.
- 200 gram gedroogde cranberry's
- 300 ml blauwe bessensap
- 5 eetlepels appelstroop
- zout
- peper
Instructies
- Was intussen de rode kool. Snij de kool doormidden en snij de harde witte kern eruit. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes (eventueel met een food processor).
- Doe de koolreepjes in een pan. Voeg de bessensap, cranberry's en stroop toe. Breng aan de kook en kook de rode kool ongeveer 30 minuten.
- Giet de rode kool af en breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Rode kool vinden de meeste kinderen heel lekker omdat het zo zoet smaakt.Ā
- Snij de rode kool zo fijn mogelijk om de eetkansen te verhogen :).Ā
Wil je dit recept opslaan? Maak dan snel en gratis een eigen account aan!
Review