Soep! Heerlijk als maaltijd voor de herfst en winter. Vandaag deel ik het recept voor romige koolsoep. Dit is een ideaal vegetarisch gerecht voor als je ‘per ongeluk’ een kool in huis hebt waar je even geen raad mee weet. Met een halve of hele kool kun je een heerlijke soep op tafel toveren. Ik verbaas me steeds hoe lekker je kunt koken met kool. Check ook mijn recept voor veggie burgers met kool en kool pannenkoekjes. Deze soep is heerlijk romig van smaak, doordat er een paar aardappels aan zijn toegevoegd. Hij staat binnen 20 minuten op tafel, dus een handig recept voor de doordeweekse dag. Deze soep is geheel veganistisch, dus ook geschikt voor een vegan maaltijd! Serveer de soep met zelfgemaakte croutons.
Toch liever een ander soepje? Hier vind je nog meer lekkere soepen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knolfook
- 1 Chinese kool of groene kool, witte kool, savoie kool of spitskool
- 200 gram aardappels
- 3 blokjes groentenbouillon
- 1 handje verse peterselie
- 1 portie zelfgemaakte croutons zie recept op mijn blog
- olijfolie
- zout
- peper
- tijm
Instructies
- Snipper de ui en knoflook en bak deze kort in een scheutje olijfolie in een soeppan. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan de ui. Snij intussen de kool fijn en voeg deze toe aan de aardappels. Bak een paar minuten mee.
- Blus de kool en aardappels af met 1,5 liter water en de bouillonblokjes. Voeg ook de peterselie toe. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Deze soep is verrassend lekker en is ideaal om wat groenten binnen te krijgen bij jouw kind.
Voedingswaarden
Disclaimer
Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.
Terry Ezra says:
Wat doen we met de 200g aarappels?
admin says:
Oh jee, die mist inderdaad in de bereiding. Ik zal het toevoegen. Bedankt voor je scherpe oog en het melden! Excuses!
Barnard says:
En waar komt de romigheid nu vandaan?
Met vriendelijke groet
admin says:
Hi Barnard, leuk dat je de koolsoep wilt maken. De romigheid ontstaat vanzelf door het koken van de kool. Als het niet romig genoeg is, kun je altijd wat kookroom toevoegen.
Succes!
Groetjes, Nienke
Ikke says:
De romigheid komt van de aardappels!!! Niet van de kool. De aardappels zorgen voor binding.
Sandra says:
Soepje vandaag gemaakt en deze smaakt HEERLIJK.
Grote croutons met oude kaas erbij gemaakt.
Bedankt voor dit lekkere en makkelijke recept!!
Groeten Sandra
Nienke - Foxilicious says:
Hi Sandra,
Wat leuk om te horen. Grappig he, kool is niet het eerste waar je aan denkt om een lekkere soep van te maken. Maar het is inderdaad heerlijk! Fijn dat ie jou ook goed smaakte.
Liefs, Nienke