Frisse zomer salade

Dit is een heerlijke frisse zomersalade van radijs en komkommer. Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Sterker nog, hoe puurder het gerecht, hoe lekkerder het vaak is. Dat geldt in elk geval voor deze salade.

Raspen

Het enige klusje voor deze salade, is het snijden van de radijs en komkommer. Je bent best een tijdje bezig als je alle radijsjes en komkommer zelf in plakjes snijdt. Met een rasp gaat het een stuk sneller. Het nadeel van een handrasp bij radijsjes, is dat je het risico loopt om je hand mee te raspen. Dat willen we niet hebben natuurlijk. Ik gebruik daarom zelf de rasp op mijn food processor. Daar kun je in een paar seconden alle radijsjes mee raspen. Het ging zo makkelijk, dat ik de komkommer er ook door heb gedaan. Dus als je een keukenmachine in huis hebt, bespaar jezelf dan de moeite en gooi alle groente lekker in de machine. Zo staat deze salade echt binnen een paar minuten op tafel.

Saladefan

Ik ben gek op salades. In de zomer eet ik elke dag wel een salade. Als bijgerecht bij het avondeten, of soms als lunch. In de winter gaat mijn saladelust wat omlaag en eet ik liever zoveel mogelijk warm. Maar zodra de dagen weer langer worden en de temperatuur omhoog gaat, komt mijn salade drift weer boven en maak ik de lekkerste salades. Een andere foodblogger noemt mij voor de gein weleens salad queen. Ben je benieuwd naar andere lekkere salades? Hier staan ze allemaal op een rij.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Radijs en komkommer salade

Dit is een heerlijk frisse vegetarisch zomerse salade van radijs en komkommer. De dressing bestaat uit olijfolie en citroen. Kind kan de was doen.
3.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordBosui, Citroen, Radijs, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 bos radijs
  • 1 komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • zout
  • zwarte peper

Instructies

  • Was de komkommer en radijs en rasp in dunne plakjes. Ik gebruik hiervoor de foodprocessor.
  • Maak de dressing van de rasp van de citroen en de sap van de helft van de citroen, met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Sprenkel de dressing over de salade.

Kidsproof tips

  • Voor de kids maak ik meestal een apart bakje met komkommers en andere rauwkost. Ik laat ze de radijs weleens proeven, maar meestal vinden ze die te bitter.