Deze pompoencurry is heerlijk zacht van smaak. Een lekker vegetarisch gerechtje waarbij zelfs een doorgewinterde vleeseter het vlees niet mist. Het is een van mijn favoriete curry’s in de herfst! De curry staat binnen 20 minuten op tafel en is lekker voedzaam door de pompoen en de tuinerwten. Je serveert de curry met rijst en naanbrood.Â
Snelle pompoencurry
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm gember
- 200 ml gepelde tomaten
- 1 theelepel kurkuma
- 1,5 theelepel gemalen koriander
- 1,5 theelepel komijn
- 0,5 theelepel sambal
- 1,5 eetlepel tamarindepasta
- 500 gram pompoen
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram bloemkool
- 200 gram doperwt
- 1 blokje groentenbouillon
Instructies
- Snij de ui, knoflook en gember fijn en fruit deze kort in een hapjespan. Voeg de sambal, tamarindepasta, koriander, komijn en kurkuma toe en bak 1 minuut mee.
- Was de pompoen (schillen is niet nodig) en snij deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe de pompoen in de pan en bak 5 minuten mee.
- Blus de pompoen met de tomaten, bouillonblokje en kokosmelk en laat 15 minuten pruttelen. Voeg in de laatste 2 minuten de tuinerwtjes en de bloemkoolroosjes toe. Je curry is klaar als de pompoen gaar is! Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Deze curry is al favoriet bij kinderen. Hij is zacht van smaak en daarmee heel toegankelijk. Je kunt eventueel de sambal achterwege laten om de smaak nog meer te verzachten.Â
- Houdt jouw kind niet van pompoen of bloemkool, of überhaupt niet van stukjes? Dan kun je de curry pureren voordat je de tuinerwten erdoor doet. Je kunt de groenten ook vervangen door andere groenten, zoals bijvoorbeeld champignons, courgette en wortel.Â
Review