Nieuwe vegetarische pasta
Mijn website staat vol met pastarecepten! Als vegetariër én pastalover staat er vrijwel iedere week een heerlijk vegetarisch pastagerecht bij mij op tafel. Het blijft me verbazen hoe veelzijdig pasta is. Zo heb je allereerst honderden pastasoorten, van macaroni tot rigatoni en van orzo tot pappardelle. En dan de sauzen…hier kun je oneindig mee variëren! En met de vulling ervan al helemaal! Genoeg redenen voor mij om weer een nieuw pastarecept aan mijn collectie toe te voegen.
Het werd deze spaghetti met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en linzen. Voor zowel vleeseters als vegetariërs een pasta die zeker weten een succes is!
Klassiekers uit de Italiaanse keuken
Vele klassiekere recepten uit de Italiaanse keuken laten zien dat je met slechts een aantal ingrediënten de meest pure en smakelijke gerechten kunt maken! Dit recept voor pasta alla Norma, deze spaghetti cacio e pepe en de welbekende pasta pesto zijn daar perfecte voorbeelden van. Stuk voor stuk heerlijke Italiaanse pasta’s die ik je zeker aan de raden!
De beste tomatensaus maak je trouwens ook vrij eenvoudig zelf. Hier hoeven absoluut geen pakjes of zakjes aan te pas te komen!
Saus van geroosterde paprika en tomaat
De saus die ik bij deze spaghetti heb gemaakt, is een simpele en super smaakvolle zelfgemaakte rode saus. Hiervoor heb je nodig:
- 2 paprika’s
- 250 gram cherrytomaat
- olijfolie
- 40 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel creme fraiche
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
De paprika en tomaat besprenkel je met oliefolie en grill je voor ongeveer 10 minuutjes in de oven tot ze mooi zacht zijn. De rest van van het werk kun je aan de blender overlaten. Hier doe je alle ingrediënten in dit pureer je totdat er een gladde massa ontstaat. Tot slot roer je de creme fraiche erdoor en je het een heerlijk romige sausje!
Kidsproof pastasaus
Door het zoete van de cherrytomaten en paprika is deze saus erg geliefd bij kinderen. De romige creme fraiche maakt de saus extra mild. Daarnaast zitten er geen stukjes groente in saus, doordat deze gepureerd zijn. Een kidsproof pastarecept met verstopte groente ;).
Linzen als vleesvervanger
Ik vind het belangrijk om mijn vegetarische gerechten een extra eiwit boost te geven. Dit kan onder andere door het toevoegen van vegetarische kipstukjes, groenteballetjes of andere kant en klare vleesvervangers. Toch probeer ik mijn gerechten vaak zo puur mogelijk te houden en grijp ik daarom eerder naar peulvruchten. In dit gerecht heb ik voor linzen gekozen. Linzen (en alle andere peulvruchten) zijn een ideale plantaardige vleesvervanger. De linzen zorgen in dit gerecht voor extra eiwitten en maken het gerecht net een tikje voedzamer. Daarnaast geven ze de pasta een lekkere bite. Je kunt dit een beetje vergelijken met kruimgehakt.
Meer vegetarische pasta inspiratie
Ben jij net zo’n pastalover als ik? Dan heb ik goed nieuws voor je! Mijn liefde voor pasta is inmiddels zo groot, dat ik een blog heb geschreven waarin ik mijn 10 favoriete vega pastarecepten met je deel! Hierin vind je onder andere het recept voor de beste vegetarische lasagne en een super romige orzo met champignons en emmentaler. Neem zeker even een kijkje!
Spaghetti met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat
Ingrediënten
- 2 paprika
- 250 gram cherrytomaat
- olijfolie
- 40 gram zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel creme fraiche of huttenkase
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten
- 320 gram (volkoren) spaghetti
- 75 gram Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- 130 gram linzen uitlekgewicht; blik van 200 gram
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
- Was de paprika en cherrytomaat. Snij de tomaatjes doormidden en de paprika in blokjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten in de oven op grillstand, tot ze mooi zacht zijn.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Doe intussen de zongedroogde tomaat, incl. 1 el van de olie, en de knoflook in de blender. Voeg de gegrilde tomaten en paprika toe en pureer tot een gladde tapenade. Roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer de gegrilde paprikasaus door de pasta en roer voorzichtig de afgegoten linzen erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Kidsproof tips
- Deze pasta is een gegarandeerd succes bij de kids! De saus is namelijk gepureerd en smaakt lekker romig.Â
- Enige minpunt zijn misschien de linzen. Als dit een afknapper is, kun je ze achterwege laten.Â
Review