Nieuwe vegetarische pasta

Mijn website staat vol met pastarecepten! Als vegetariër én pastalover staat er vrijwel iedere week een heerlijk vegetarisch pastagerecht bij mij op tafel. Het blijft me verbazen hoe veelzijdig pasta is. Zo heb je allereerst honderden pastasoorten, van macaroni tot rigatoni en van orzo tot pappardelle. En dan de sauzen…hier kun je oneindig mee variëren! En met de vulling ervan al helemaal! Genoeg redenen voor mij om weer een nieuw pastarecept aan mijn collectie toe te voegen.
Het werd deze spaghetti met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat en linzen. Voor zowel vleeseters als vegetariërs een pasta die zeker weten een succes is!

Klassiekers uit de Italiaanse keuken

Vele klassiekere recepten uit de Italiaanse keuken laten zien dat je met slechts een aantal ingrediënten de meest pure en smakelijke gerechten kunt maken! Dit recept voor pasta alla Norma, deze spaghetti cacio e pepe en de welbekende pasta pesto zijn daar perfecte voorbeelden van. Stuk voor stuk heerlijke Italiaanse pasta’s die ik je zeker aan de raden!
De beste tomatensaus maak je trouwens ook vrij eenvoudig zelf. Hier hoeven absoluut geen pakjes of zakjes aan te pas te komen!

Pasta met gegrilde paprika pesto
Spaghetti met zongedroogde tomaten, gegrilde paprika en linzen

Saus van geroosterde paprika en tomaat

De saus die ik bij deze spaghetti heb gemaakt, is een simpele en super smaakvolle zelfgemaakte rode saus. Hiervoor heb je nodig:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 2 paprika’s
  • 250 gram cherrytomaat
  • olijfolie
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel creme fraiche
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

De paprika en tomaat besprenkel je met oliefolie en grill je voor ongeveer 10 minuutjes in de oven tot ze mooi zacht zijn. De rest van van het werk kun je aan de blender overlaten. Hier doe je alle ingrediënten in dit pureer je totdat er een gladde massa ontstaat. Tot slot roer je de creme fraiche erdoor en je het een heerlijk romige sausje!

Kidsproof pastasaus

Door het zoete van de cherrytomaten en paprika is deze saus erg geliefd bij kinderen. De romige creme fraiche maakt de saus extra mild. Daarnaast zitten er geen stukjes groente in saus, doordat deze gepureerd zijn. Een kidsproof pastarecept met verstopte groente ;).

Linzen als vleesvervanger

Ik vind het belangrijk om mijn vegetarische gerechten een extra eiwit boost te geven. Dit kan onder andere door het toevoegen van vegetarische kipstukjes, groenteballetjes of andere kant en klare vleesvervangers. Toch probeer ik mijn gerechten vaak zo puur mogelijk te houden en grijp ik daarom eerder naar peulvruchten. In dit gerecht heb ik voor linzen gekozen. Linzen (en alle andere peulvruchten) zijn een ideale plantaardige vleesvervanger. De linzen zorgen in dit gerecht voor extra eiwitten en maken het gerecht net een tikje voedzamer. Daarnaast geven ze de pasta een lekkere bite. Je kunt dit een beetje vergelijken met kruimgehakt.

Vegetarische goulashsoep met linzen
Dit is een heerlijke comfort food maaltijd. Een verwarmende vegan goulashsoep met linzen. De soep is rijk gevuld en door de linzen en aardappel is de soep ook lekker vullend. Ook geschikt voor een plantaardig dieet!
Bekijk recept
Linzenburgers met truffel mayonaise
De lekkerste linzenburgers maak je vrij eenvoudig zelf. Met linzen, noten, champignons, wortel en havermout. Beleg de burgers met veldsla, rode kool en (vegan) truffel mayonaise voor de ultieme vegetarische smaaksensatie.
Bekijk recept

Meer vegetarische pasta inspiratie

Ben jij net zo’n pastalover als ik? Dan heb ik goed nieuws voor je! Mijn liefde voor pasta is inmiddels zo groot, dat ik een blog heb geschreven waarin ik mijn 10 favoriete vega pastarecepten met je deel! Hierin vind je onder andere het recept voor de beste vegetarische lasagne en een super romige orzo met champignons en emmentaler. Neem zeker even een kijkje!

Spaghetti met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat

Deze heerlijke vegetarische pasta zet je binnen 20 minuten op tafel. De pastasaus maak je heel eenvoudig zelf met gegrilde paprika, gegrilde cherrytomaat en zongedroogde tomaten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordGegrilde paprika, Kidsproof, Linzen, Pasta, Spaghetti, Zelfgemaakte pesto, Zongedroogde tomaat
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 paprika
  • 250 gram cherrytomaat
  • olijfolie
  • 40 gram zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel creme fraiche of huttenkase
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten
  • 320 gram (volkoren) spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • 130 gram linzen uitlekgewicht; blik van 200 gram

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
  • Was de paprika en cherrytomaat. Snij de tomaatjes doormidden en de paprika in blokjes. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de groente ongeveer 10 minuten in de oven op grillstand, tot ze mooi zacht zijn.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  • Doe intussen de zongedroogde tomaat, incl. 1 el van de olie, en de knoflook in de blender. Voeg de gegrilde tomaten en paprika toe en pureer tot een gladde tapenade. Roer de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Roer de gegrilde paprikasaus door de pasta en roer voorzichtig de afgegoten linzen erdoor. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Kidsproof tips

  • Deze pasta is een gegarandeerd succes bij de kids! De saus is namelijk gepureerd en smaakt lekker romig. 
  • Enige minpunt zijn misschien de linzen. Als dit een afknapper is, kun je ze achterwege laten.Â