Vegetarische tortillataart

Deze tortillataart eet ik al jaren. Hij is zo makkelijk om te maken en echt goed comfortfood. Het is een absolute aanrader voor een Tex Mex feestje op tafel! Wil je het Tex Mex feestje compleet maken? Serveer er dan wat extra guacamole, tomatensalsa en nacho’s bij, of een andere Mexicaanse topper.

Recept voor vegetarische tortilla taart
Tex Mex tortilla wrap taart

Hoe maak je een vegetarische tortillataart met wraps?

Deze Mexicaanse taart bestaat eigenlijk uit 4 quesedilla’s met kidneybonen, met daartussen een laag guacamole. Een quesadilla bestaat ui 2 tortilla wraps op elkaar met daartussen een lekkere vulling. In totaal heb je dus 8 tortilla wraps nodig voor deze wraptaart.

Mijn tortillataart bestaat uit 4 quesadilla’s met een kidneybonen vulling. Tussen de quesadilla’s zit een laagje zelfgemaakte guacamole. Daar bovenop smeer je een laagje creme fraiche en tacosaus. Tot slot garneer je de taart met wat fijngesneden tomaat en koriander. Super makkelijk dus!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Recept voor vegetarische tortilla taart
Tex Mex tortilla wrap taart

Ingredienten voor tortilla wrap taart

Haal de volgende ingredienten in huis om deze topper te serveren:

  • 8 tortilla wraps medium volkoren
  • 3 eetlepels tacosaus
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1 tomaat

Kidney bonen – kaas mengsel

  • 240 gram kidney bonen uitlekgewicht; blik van 400 gram
  • 3 eetlepels tacosaus
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden zelfgemaakt, of uit een zakje
  • 50 gram geraspte kaas
  • 130 gram mais uitlekgewicht; blik van 150 gram

Guacamole

  • 1 eetlepel limoensap
  • 0,5 rode ui
  • 0,5 chilipeper
  • 1 handje verse koriander
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • zout
  • peper
  • tabasco

Meer vegetarische Tex Mex recepten

Ben je ook zo gek op Tex Mex recepten? Probeer dan ook eens van deze lekkere vega Tex Mex toppers:

Vegetarische enchilada’s: wraps gevulde met zoete aardappel, mais en bonen
Deze vegetarische enchilada's zijn een must om te proberen. De wraps zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, mais en bonen. Super simpel om te maken, met ingredienten die je bijna allemaal in de voorraad kast hebt staan. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het hele gezin! 
Bekijk recept
Mexicaanse monkey platter
Tex Mex eten is altijd een feestje! Veel kleur en smaakexplosies op je bord. Maak een lekkere vega(n) Tex Mex monkey platter en laat iedereen zijn eigen wraps samenstellen.
Bekijk recept
Vegan lunch burrito met tempeh en veel groenten
Deze vegan burrito is een heerlijke smaakbommetje. De tempeh zorgt voor een lekkere bite. Doordat de tempeh lekker is gekruid, heb je een super goede Tex Mex beleving bij deze burrito. De burrito is helemaal plantaardig en gevuld met tomaat, mais, avocado en zwarte bonen. Lekker, gezond en voedzaam dus.
Bekijk recept

Tortilla wrap taart met kidney bonen en guacamole

Deze tortillataart is een feestje om te serveren. En niet onbelangrijk: de taart is super lekker! Deze tortillataart maak je van 4 quesadilla's met kidney bonen kaas vulling, met daar tussenin een zelfgemaakte guacamole.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenMexicaans, Tex Mex
TrefwoordTortilla taart, Vegetarisch, Wraps
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 8 tortilla wraps medium volkoren
  • 3 eetlepels tacosaus
  • 3 eetlepels creme fraiche
  • 1 tomaat

Kidney bonen – kaas mengsel

  • 240 gram kidney boon uitlekgewicht; blik van 400 gram
  • 3 eetlepels tacosaus
  • 1 eetlepel Tex Mex kruiden zelfgemaakt, of uit een zakje
  • 50 gram geraspte kaas
  • 130 gram mais uitlekgewicht; blik van 150 gram

Guacamole

  • 0,5 rode ui
  • 0,5 chilipeper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 handje verse koriander
  • 1 tomaat
  • 2 avocado
  • zout
  • peper
  • tabasco

Instructies

Guacamole

  • Maak eerst de guacamole.
    Snij de ui en het pepertje fijn. Doe in een schaaltje, samen met de limoensap. Hak de koriander fijn en doe erbij.
    Snij de avocado in stukjes. Voeg toe aan het schaaltje. Prak de avocado fijn.
    Snij de tomaat in kleine stukjes. Roer door de guacamole. Breng op smaak met zout, peper en eventueel tabasco.

Kidney bonen – kaasmengsel

  • Giet de kidney bonen af en doe in een schaaltje. Voeg de tacosaus en Tex Mex kruiden toe. Prak de bonen fijn.
    Giet de mais af. Roer de mais en geraspte kaas door de kidney bonen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Quesadilla's maken

  • Zet een koekenpan op het vuur.
    Besmeer 1 tortilla wrap met 1/4 van het bonenmengsel. Leg er een tortilla op. Bak de quesadilla aan beide kanten een paar minuten in de koekenpan. Haal de quesadilla uit de pan en leg op een bord.
    Doe hetzelfde met de overige tortilla wraps, zodat je in totaal 4 quesadilla's hebt.

Tortilla wrap taart opmaken

  • Leg 1 quesadilla op een bord. Besmeer de bovenkant met 1/3 van de guacamole. Leg een andere quesadilla erop en besmeer met nog eens 1/3 van de guacamole. Leg er nog een quesadilla op en besmeer weer met de laatste guacamole. Leg de laatste quesadilla erop.
    Besmeer met creme fraiche, tacosaus en garneer eventueel met wat fijngesneden tomaat.

Kidsproof tips

  • Deze taart is een feestje voor kinderen. 
  • Ben je bang dat er te veel stukjes in de guacamole en bonenmengsel zitten? Pureer dan beide mengsels apart. 
  • Je kunt je kind ook een eigen wrap taart laten maken met mini wraps. Laat je kind zelf kiezen wat hij erop wil. 

Extra kidsproof tips:

  • Je kunt het bonenmengsel wat extra toegankelijk te maken door deze te pureren in plaats van te prakken, zo heb je onzichtbare bonen en mais.
Recept voor vegetarische tortilla taart
Tex Mex tortilla wrap taart